20. června 2018

20 let poslankyní

Dnes je to dvacet let, kdy jsem se stala poslankyní za Občanskou demokratickou stranu. Mé první parlamentní volby se konaly 19. a 20. června 1998. Poté jsem mandát obhajovala v letech 2002, 2006, 2010, 2013, 2017. Během těchto dvaceti let jsem prošla různými parlamentními funkcemi. V letech 2010-2013 jsem byla předsedkyní Sněmovny.
Vážím si podpory voličů a chci za ni právě dnes poděkovat. Během dvou dekád jsem potkala řadu výjimečných lidí ze všech oblastí naší společnosti, kteří mimořádným způsobem ovlivnili můj - nejenom politický- život. Jejich znalosti spolu s lidskou vyzrálostí mi každodenně pomáhají. Děkuji řadě mých kolegyň a kolegů z poslaneckého klubu, kteří se během let stali mými přáteli. Svou práci jsem mohla dělat naplno i díky spolehlivosti a oddanosti mých asistentek. I těm chci dnes poděkovat.
S každým rokem vnímám svou občanskou i politickou odpovědnost silněji, proto závěrem vzkazuji největší poděkování své rodině. Nebyla jsem často doma, když jsem měla být. Ale zvládli jsme to, opora mých blízkých byla absolutní.

 

Miroslava Němcová

poslankyně PČR