7. srpna 2017

Na Bohemce po 35 letech aneb Začala liga

(Novinky.cz) To přeháním, chodíval jsem občas i na druhou ligu před pár lety, poté co Bohemka vstala z mrtvých. Nebyl jsem pár let. Ale skutečně pravidelně jsem chodil jen v osmdesátých letech. Zlatá éra za trenéra Pospíchala: Jakubec, Prokeš, Ondra, Levý – Chaloupka, Zelenský, Sloup – v bráně Hruška nebo Borovička, v útoku Janečka, Němec, Čermák, pak Mičinec.

 
Párkrát jsem byl jako dítě se strejdou ještě na Panenkovi. Na konci základky už jsme ale chodili s klukama sami. Narvaný Ďolíček. Tehdy bylo kromě hlavní tribuny vše ke stání – vešlo se přes 10 tisíc diváků a byli tam skoro vždycky. Tlačenice u vchodu, tlačenice u východu.
 
Ale i tuhle sobotu bylo ve Vršovicích slušně plno. Většinou to tak začátkem ligy bývá. Chlápci, co jsou přes léto ve městě – zaskočí na fotbálek. V listopadu v pěti stupních – už jich bude méně. Ale nemyslím, že to je počasím – lidi láká na všech stadiónech ta novost. Tak to začalo a třeba to bude skvělý (to mají lidi i ve vztazích nejen u fotbalu), třeba to bude moderní fotbal a zábava a vzrušení a bude se vyhrávat. Ono to pak v realitě bývá většinou jinak. Holomajzna, nákopy a svíce. Dozadu a do strany. Bez pohybu bez míče. Remízy a porážky. Šedivá realita.
 
 
Václav Klaus ml.

expert ODS pro školství

Štítky:
komentář