3. července 2017

Kam jedu na dovolenou? 

(Novinky.cz) Každoroční letní komentář – bez politiky a rozčilování. Trochu geografie. Koneckonců mám aprobaci matika-zeměpis. Veřejně nemá člověk o své dovolené psát nic, protože bytoví zloději číhají. Jenže u nás není moc co ukrást. Televizi, knížky, postel. :) Takže směle: Jedeme se ženou na dovču. A dost netradiční. Žena začala na jaře pracovat, nemá skoro dovolenou, jedeme na 5 dní využít ty svátky.

 
Párkrát jsme si v minulosti udělali dovolenou v Praze na dva dny. To má spoustu výhod. Praha je strašně krásná. Není žádné otravné letiště, cestování, hotely, přesuny. Máte „levné“ ubytování (doma). Chce to jen vrazit dítě babičce (máme skvělou) na chatu, uklidit doma a přepnout se v hlavě na dovolenou. Díky zmíněným úsporám máte super rozpočet. Večeře, kultura, pohoda. Udělat si program. Romantika. Nikam nespěcháte, neberete telefony, nevyzvedáváte e-maily. Jste na dovolené. Funguje to.
 
Teď je léto, tak přece jen vyjedeme, ale v podobném duchu. Severozápadní Čechy. To není daleko – hodina a něco – ani obvyklá turistická destinace. Česká republika je ale nádherná a rozmanitá, najdeme tu na každých dvaceti kilometrech něco pěkného. Nemusíte letět půl světa a být na Macchu Picchu, kde to bude vypadat stejně nádherně jako v dokumentárním filmu. Jen s „bonusem“ tisíců světových turistů k tomu. Maledivy a podobné plážové destinace mně taky nikdy nic neříkaly. Jo, možná když je někdo miliardář a má vlastní ostrov v ráji – budiž. Ale v nějakém hogofogo resortu předraženým?
 
Václav Klaus ml.

expert ODS pro školství

Štítky:
komentář