9. června 2017

S Babišem vládnout nebudeme

(XTV.cz)

„Vládní krize uškodila především sociálním demokratům. To ukazují i všechny průzkumy. Jasně to ukazuje, že jim voliči vůbec nerozuměli,“ vysvětlil Zbyněk Stanjura svůj názor na aktuální dění v politice. Co si myslí o Václavu Klausovi mladším? Chce ODS vládnout s hnutím ANO? Jsou v ODS ještě stále kmotři?

„V minulosti jsme chybovali, když jsme naše programové priority dočasně opustili. Budu radit, abychom byli raději v opozici, než být za každou cenu u toho,“ uvedl Stanjura v rozhovoru pro XTV.

Stanjura se vrátil i k tři roky staré aféře expremiéra Petra Nečase: „Čtyři roky uplynuly a výsledek je nic. Žádné obvinění. Byla to křivda. Je potřeba ten systém změnit. Odpovědnost lidí, kteří někoho obviní a neprokáží vinu, musí být větší. Mohou tím člověku zničit život.”

„S Jaroslavem Kuberou se o možné kandidatuře na prezidenta bavíme. Jiná jména mě nenapadají. Kandidáta včas oznámíme. Miloš Zeman je k poražení, on také chybuje a vytváří tím prostor pro ostatní. Chtěli bychom jiného prezidenta,” prozradil Stanjura. „Nevím, jestli by Václav Klaus přijal kandidaturu. Myslím si, že to není reálné. Vztahy s ODS nejsou úplně idylické,” dodal Stanjura na dotaz, zda by kandidátem ODS mohl být exprezident Václav Klaus.
Zbyněk Stanjura

předseda poslaneckého klubu ODS