25. května 2017

Interpelace na premiéra ve věci výběrového řízení na ředitele hřebčína Tlumačov

(www.psp.cz) Ústní interpelace poslance Petra Bendla na premiéra Bohuslava Sobotku ve věci výběrového řízení na ředitele hřebčína Tlumačov.

 
Petr Bendl:
Děkuji. Zákon o jednacím řádu, pane předsedající, říká také, že by se ministři měli zúčastňovat interpelací. A měl by se jich zúčastňovat i premiér. Chápu, že pan premiér tady nemusí být vždycky a snaží se tu být. Nicméně dnes chybí 14 ministrů. Téměř všichni jsou omluveni. Bohuslav Sobotka - pracovní důvody, Bělobrádek Pavel - pracovní důvody, Brabec Richard - pracovní důvody, Chovanec Milan - pracovní důvody, Jurečka Marian - pracovní důvody, Ludvík Miloslav - pracovní důvody, Marksová Michaela - zahraniční cesta, Pelikán Robert - pracovní důvody, Pilný Ivan - pracovní důvody, Stropnický Martin - pracovní důvody, Šlechtová Karla - pracovní důvody, Ťok Dan - pracovní důvody, Valachová Kateřina - pracovní důvody, Zaorálek Lubomír - pracovní důvody.
 
To už je otázka, jestli je to lenost, arogance, nebo strach odpovídat takto veřejně na interpelace, na které my jako poslanci, máme právo.
 
Já jsem se vás chtěl, pane premiére, zeptat, protože ministr zemědělství se dlouhodobě neúčastní ani jednání Poslanecké sněmovny, natož interpelací, takže vás budu teď interpelovat s věcmi, které se týkají zemědělství, neboť váš ministr neplní své vlastní povinnosti a neúčastní se jednání Sněmovny ani interpelací. A mě zajímají podmínky a způsob výběru ředitele hřebčína v Tlumačově. Děkuji vám.
Petr Bendl

poslanec PČR