8. května 2017

Když vám domů přijdou sebrat dítě

(Novinky.cz) Asi by se slušelo věnovat (jako všichni ostatní) komentář tomu, zda vládní krizi způsobil Sobotka či naopak Babiš, a zda pan prezident ukazuje holí důstojně či nedůstojně. Neudělám to. Zaprvé nechci naskakovat na tuhle hru jakéhosi souboje. Tato vláda je jejich SPOLEČNÁ vláda. Sobotka i Babiš vládli spolu a hlasovali jako jeden muž u všech významných kroků – jako je buzerace živnostníků a pracovitých lidí, školní inkluze, akceptování uprchlických kvót, poníženost vůči Bruselu a Berlínu, regulace, fízlování, pamlskové vyhlášky, podpora nadnárodních korporací, pobídky, dotace…Svítili jim u toho lidovci a v „ekologických“ a evropských záležitostech i TOP 09.

Zadruhé politiku nevnímám jako řvaní o tom, že ten druhý je ještě větší darebák než já sám, ale snahu řešit nějaké věcné problémy. V neposlední řadě – nechat lidi (a firmy) žít a dát jim pokoj.

Podívejme se tedy dnes na věcný problém – vlamování se státu do biologických rodin. A na pár čísel. Obyčejný občan zná v této věci tak maximálně paní Michalákovou a Norskem zabavené české děti. Ta paní projevila neskutečnou odvahu o věci veřejně mluvit, vzbudila zájem veřejnosti a tvrdě za to zaplatila – svoje děti za trest už neuvidí.

Celý komentář Václava Klause ml. čtěte na serveru Novinky.cz.

Václav Klaus ml.

expert ODS pro oblast školství