11. března 2017

Místo nižších daní touží ČSSD lidem naordinovat daňový Armagedon

(www.ods.cz) Ještě vyšší a složitější daně než máme dnes a přijetí nevýhodné a problematické měny euro chce naší zemi naordinovat ČSSD. Stojí to v dlouhodobém programu ČSSD, který socialisté představili na svém stranickém sněmu. Aktuální program socialistů je varováním pro každého, kdo by si myslel, že daně už nemohou být složitější a nákladnější než dnes.

Socialisté si myslí opak, a proto nám chtějí naordinovat daňový Armagedon v podobě více sazeb daní, nespravedlivého progresivního zdanění lidí i firem, zvýšení majetkových daní. Vše s cílem vytahat z kapes daňových poplatníků další peníze navíc. Touha utrácet a přerozdělovat peníze, které vydělal někdo jiný, je tak ze strany ČSSD stále neutuchající.

ODS je naopak přesvědčena, že náš stát je přebujelý, přebyrokratizovaný a neefektivní už dnes, a míra státního přerozdělování a daňové zátěže se má naopak snížit. Voličům v podzimních volbách tedy nabídneme pravý opak. Budeme dále usilovat o nižší daňovou zátěž a jednodušší daně. Zachováme rovnou daň a zrušíme co nejvíce výjimek, které tuto daň a celý daňový systém komplikují.

ČSSD dneškem narýsovala cestu k ještě většímu socialismu, než u nás vládne dnes. Dnes ji v této cestě pomáhají ve vládě lidovci a ANO, po volbách budou k dispozici i komunisté, kterým se nastíněný dlouhodobý program ČSSD musí líbit. Programu ČSSD je třeba se hlasitě postavit a hájit zájmy pracovitých a aktivních lidí preferujících malý a efektivní stát a nízké daně.

Jan Skopeček

expert pro ekonomiku a finance