2. května 2016

Práce v Komisi životního prostředí

Vážení čtenáři, obyvatelé Bystrce,

rád bych vás krátce informoval o činnosti Komise životního prostředí Rady městské části Brno-Bystrc z posledních zasedání.

 

V rámci komise životního prostředí jsme doporučili RMČ Brno-Bystrc, aby požádala Povodí Moravy, s.p. o vybudování plovoucího mola ve tvaru písmene T v Rakovecké zátoce v prostoru „U sirky“, které by v rámci zatraktivnění Brněnské přehrady rozšířilo možnosti rekreačních aktivit a současně zjednodušilo přístup do vody hendikepovaným osobám.

 

Dále jsme projednávali možná protipovodňová opatření kolem řeky Svratky, kde jsme trvali na zachování stávající pěší a cyklistické trasy podél řeky a zachování přístupu k stávajícím nemovitostem, jako např.ke sportovnímu areálu (FC DOSTA) či soukromým zahrádkám.

 

Hledali jsme cestu pro „humanizaci“ kontejnerových stání pro komunální odpad (mj.oprava pletiva a osázení popínavými rostlinami). Aktuálně se čeká na vyjádřením MMB a následné vyřešení majetkových vztahů.

Iniciovali jsme doplnění laviček u ZŠ Heyrovského a apelovali jsme na odstranění stávajícího nevyužitého zmrzlinového stánku na smyčce Ečerova (vedle parkoviště před supermarketem Albert) - snad se to brzy podaří.

 

Pokud máte zajímavý podnět, kterým by se mohla Komise pro životní prostředí zabývat, kontaktujte mě prosím na mailu jara.verejna@seznam.cz.

 

Hezký den.

 

                                                                                  Ing. Tomáš Jára

                                                                                  radní MČ Brno Bystrc za ODS        

 

Publikováno BN 05/2016