2. března 2016

Veď všetci kradnú …

Reakce na článek člena ANO v lednovém čísle měsíčníku Čtrnáctka

Vážení spoluobčané, v minulé Čtrnáctce jste si mohli přečíst tolik zlovolných lží, že byste si mohli znechuceně říci, co že to ti zastupitelé zase napáchali. Pravda je, jak už to obvykle v případě výpadů politické divize Agrofertu bývá, úplně někde jinde. Je nedůstojné detailně rozebírat všechny fauly, které se v článku o zajímavostech ze ZMČ objevují. Krátce se zmíním jen o těch, které pisatele zmíněných nesmyslů usvědčují z naprostého diletantismu.

 Rozpočtové provizorium bylo nutné schválit proto, že vládnoucí koalice na pražském magistrátu, pod vedením primátorky Krnáčové z hnutí Ano nebylo schopno připravit a včas odhlasovat řádný rozpočet Prahy. Městským částem potom nic jiného, než rozpočtové provizorium nezbývá. Projednávání řádného rozpočtu je v této fázi, bez znalosti finančních transferů z rozpočtu Prahy nemožné. Rozpočtové provizorium je opatření, dle kterého bude čerpání peněz MČ až do schválení řádného rozpočtu rozdělováno na základě výdajů předešlého roku. Konkrétně se na každý měsíc uvolní jedna dvanáctina výdajů. Materiál byl do FV detailně připraven a ti, kteří přišli včas a připraveni, tento dokument po krátké diskusi schválili. Tedy žádné divy. Řádným rozpočtem se bude finanční výbor zabývat včas, před březnovým jednáním zastupitelstva.

Demokratické strany, se skutečnými volebními programy měly výstavbu školky na Jahodnici jako významnou prioritu. Víme, že pro vás, občany Jahodnice je chybějící kapacita ve školkách velmi palčivým problémem. V nedávné době se podařilo získat vhodný pozemek a moderní MŠ by mohla být postavena do konce volebního období. O to, jak jde developerovi prodej bytů se nestaráme, možná že je zajímavý pro ty, kteří vám slibovali, že bude líp, a zdá se, že to mysleli bez školky na Jahodnici pro vaše děti.

Výkon mandátu všech vámi volených zastupitelů si nejsnáze ověříte, pokud budete sledovat alespoň jejich účast na jednáních rady, odborných komisí či v zastupitelstvu. Pokud máte dojem, že vámi volený zastupitel svůj mandát nevykonává řádně, například z důvodu dlouhodobého pobytu v zahraničí, neváhejte se na to příslušné strany zeptat. Možná, že vám morální autority z hnutí, které každého obviňuje zo lži či kradnutí budou mít co vysvětlovat.

Josef Kutmon

člen místní rady Lehovec - Černý Most
místopředseda oblastního sdružení ODS Praha 14
neuvolněný radní MČ Praha 14
předseda klubu zastupitelů za ODS