10. prosince 2015

Zeman a velezrada. Ostudy bylo už dost

Je Miloš Zeman velezrádce? O této otázce budeme na základě petice občanů hlasovat na nastávající schůzi Senátu. Seznam věcí, za které lze prezidenta kritizovat, by svou délkou připomínal nákupní seznam početné rodiny na prodloužený víkend. A stále narůstá.

Kdyby se k tomu však přidalo obvinění z velezrady, byla by to už pro Česko kolosální ostuda. Proto budu hlasovat proti. To neznamená, že by hlava státu pomáhala dobrému jménu země.

Prezident při svém projevu 17. listopadu na pražském Albertově stál na jednom pódiu s člověkem, který ve svých vyjádřeních zmiňuje zřizování koncentračních táborů. Navíc se stal v mnoha zemích světa postavou spíše úsměvnou, a tím Česku neprospívá. Největším problémem Zemana je, že národ brutálně rozděluje. Petice, o které budeme hlasovat, však doputovala do Senátu kvůli výrokům prezidenta na adresu konfliktu na Ukrajině. Občané mu v ní vyčítají podporu agresivní politiky Ruska. A Zeman v tomto případě skutečně používá argumenty, které neobstojí. S malou obezřetností a nepochopitelnou laxností přistupuje i k Číně. S touto supervelmocí musíme udržovat dobré ekonomické vztahy, ale od nejvyššího představitele země všichni očekáváme morálně pevné postoje, pokud někde vítězí manipulátoři.

Přesto budu hlasovat proti petici, která viní prezidenta z velezrady. Budu hlasovat proti ostudě. A obvinění z velezrady by byla ostuda obrovská. A té si už zažilo Česko, právě kvůli mnoha výrokům a postojům Miloše Zemana, dost a dost. Řešením není obvinění z velezrady, řešení mají v rukou občané voliči.