12. srpna 2015

Ani v době dovolených by MF ČR nemělo suplovat mediální oddělení hnutí ANO

Ministerstvo financí ČR rozeslalo do médií pamflet, kterým se pokouší vyvracet výhrady ODS vůči plánovanému zavedení registračních pokladen (EET) v České republice. Ponechám stranou, že rádoby argumenty uvedené v pamfletu jsou scestné a k žádnému vyvracení vyfabulovaných mýtů ani posloužit nemohou. Mnohem více zarážející je ale skutečnost, že i po začátku platnosti služebního zákona, jehož deklarovaným cílem bylo odpolitizovat státní správu, jsou úředníci MF ČR zatahovaní do politického boje a k útoku na jednu konkrétní opoziční politickou stranu. V pamfletu se neobjevují žádné nové, odborné a sofistikované argumenty týkající se EET, jde jen o opakování politických proklamací, které jsme bezpočtukrát slyšeli od přestavitelů hnutí ANO. Takové zneužívání aparátu Ministerstva financí šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem k marketingovým účelům a k souboji s politickou opozicí je naprosto nepřijatelné. Andrej Babiš by si měl uvědomit, že Ministerstvo financí není jeho firma a ani v době dovolených nemohou úředníci Ministerstva financí suplovat roli mediálního oddělení hnutí ANO.

Ing. Jan Skopeček

ekonomický expert ODS