Ing. Jaroslav Míth

člen regionální rady
člen oblastní rady
předseda místního sdružení

Životopis

Ing. Jaroslav Míth se narodil 26. března 1974. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, na oboru Finance získal v roce 1997 titul inženýr. Poté se věnoval práci pro finanční skupinu ČSOB, kde působil v řadě manažerských funkcí. Ve finanční skupině je stále aktivní, aktuálně v roli konzultanta pro retailové ochody v ČSOB Leasing.

V roce 2000 se přistěhoval do Podolí v Praze 4 a tato část mu přirostla k srdci. Od roku 2013 je starostou místní Tělocvičné jednoty Sokol Praha – Podolí a od roku 2022 je i vyslancem do Výboru ČOS. Je spolupořadatelem již tradičního Festivalu Podolí.

V roce 2014 byl za ODS zvolen do Zastupitelstva městské části Praha 4, kde působil jako radní pro školství. Do zastupitelstva městské části byl zvolen opětovně a v současnosti vykonává funkci radního pro sport, informační technologie a bezpečnost.

Svou dlouholetou práci v místní komunitě, Sokole a posléze na radnici městské části by rád zúročil i na úrovni hlavního města, kde se chce věnovat především oblasti městských financí a rozvoji sportu.

Jeho mottem je: „Když nemůžeš, přidej.“