#ODS Praha 6 Živě

ODS

Praha 6 uvažuje, že by z rozpočtu městské části financovala autobusovou linku na Babu. Připravila anketu, ve které se primárně obyvatelé této lokality mají vyjádřit k návrhům jednotlivých variant. Ty přehledně v následujícím odkazu představuje náš dopravní expert, zastupitel Ondřej Matěj Hrubeš. Hasovat v anketě je možné až do 6. ledna.

ODS

„Koalice je v hluboké krizi, pokud není už mrtvá, rozpadá se," tvrdí naopak předseda občanských demokratů v Praze 6 Jakub Stárek. Podle jeho slov se regulérně jedná o sestavení nového vedení radnice, ODS má mandát od vedení a sestavený vyjednávací tým a diskutuje s ostatními partajemi možné koalice. "Je to trochu nestandardní situace uprostřed volebního období, cílem je sestavit realistický program na příští dva roky," dodává Stárek.

ODS

Ve čtvrtek 1. prosince se od 18 hodin koná na radnici veřejná debata k obchvatu Kulaťáku (KES) Na vizualizaci je varianta 2+2 jízdní pruhy, která se moha realizovat, kdyby do toho současná radnice nehodila vidle.

ODS

Ekonomická úvaha selským rozumem, Václav Klaus ml. se vyjadřuje tak srozumitelně, že to pochopí každý.

ODS

V ČEM JE PROBLÉM? Podpořili jsme usnesení, které na zastupitelstvu předložili zástupci petentů v kauze polikliniky Pod Marjánkou. Požadovali, aby rada předložila zastupitelstvu například: upravený záměr a přesnou vizi areálu, aktuální rozpočet na rekonstrukci, rozpočet na umístění, výstavbu a provoz LDN v poliklinice, dislokační studii aktuálních nájemců nebo zhodnocení dopadu záměru na okolí. Bohužel většina zastupitelů nehlasovala nebo se zdrželi hlasování, návrh neprošel. Vysloveně proti návrhu hlasovali například radní pro sociální politiku a zdravotnictví Milena Hanušová (TOP 09), Libor Bezděk (STAN), místostarosta Polách (ANO) a jeho kolegové Králík a Hořánek nebo Zdeněk Žižka (TOP 09).

ODS

Náš zastupitelský tým: v novém složení se stejným nasazením :))) Dnes na programu například boj za ochranu práv soukromých vlastníků nebo podpora petičnímu výboru a lékařům, kteří se domáhají informací o dalším nakládání s poliklinikou Pod Marjánkou.

ODS

Podporujeme vyjádření zastupitele Suchdola Ivana Vavříka, který v rámci interpelací apeloval na radu a radního pro dopravu Martina Polácha (ANO), aby přestali podporovat nereálnou severní variantu Pražského okruhu. Z vystoupení Ivana Vavříka: Co chcete vymýšlet? Je to vymyšleno a je to územím plánu Prahy, Metropolitním plánu v Zásadách územního rozvoje Prahy a je pouze třeba nutit vládu a ministerstvo dopravy k urychlenému řešení problému. Napřete své úsilí společně s Hlavním městem Praha a Středočeským krajem k tomu, aby byl okruh vybudován tak, je projektován a projednán a neztrácejte čas vymýšlením nereálných alternativ. Problém, který se odráží v dopravním kolapsu Prahy 6, nespočívá ve vjezdech do tunelu Blanka a dopravním řešení Vítězného náměstí, ale nedobudování silničního obchvatu ve stopě J přes Bohnice, Suchdol a Horoměřice. Co se týče Suchdola. Za prvé zde je obchvat veden v tunelu. Ví někdo z laických návštěvníků Stromovky, že pod parkem vede tunel Blanka? Asi tak bude o

ODS

Zastupitelstvo Prahy 6 vyjádřilo jasný postoj v problematice vily Na Petřinách 7. Na základě usnesení společně předloženém ODS PRAHA 6 a senátorem Jiří Růžička bere na vědomí, že vlastník nemovitosti postupoval podle pravidel a předpisů. Podání návrhu na prohlášení nemovitosti za nemovitou kulturní památku považuje za legitimní, ale konstatuje, že by k němu mělo docházet s dostatečným předstihem. Zastupitelstvo uložilo zástupkyni starosty Evě Smutné, aby předložila seznam nemovitostí v Praze 6, jejichž ochrana se jeví jako právně nedostatečná. ODS usnesením reagovala na situaci, kdy žádost zastupitele Antonína Nechvátala (SZ) na prohlášení vily nemovitou kulturní památkou přišla ve chvíli, kdy se k demolici domu kladně vyjádřily příslušné úřady Národního památkového ústavu a odboru památkové péče magistrátu a návrh nového plánovaného objektu schválila Komise územního rozvoje zastupitelstva Prahy 6. „Zastupitelstvo a celá Praha 6 se stává nečitelná pro investory, ale i pro všechny obča