NovinkyOS Praha 6

#ODS Praha 6 Živě

ODS

Každý, kdo žije v Praha 6 ví, že dokud bud nebude obchvat Kulaťáku, dokud budou mít příměstské autobusy konečnou na Dejvické a hlavně nebude dostavěný Pražský okruh, Vítězné náměstí se nezlepší. Jakákoliv výstavba přivede další dopravu. V souvislosti se zmíněným Trafalgarem nás tak napadá spíš Waterloo...

ODS

Ondřej Matěj Hrubeš okomentoval pro Pražský deník návrh na autobusový okruh. Ten by vznikl ze tří autobusových linek, z nichž jen dvě stačí prodloužit. V Praze 6 by to znamenalo prodloužit linku 180 tunelem Blanka na Prosek (po trase linky 201) a ze Smíchovského nádraží prodloužit linku 118 Strahovským tunelem na Vítězné náměstí.

ODS

Čeká prvňáky, kteří mají ZŠ Hanspaulka jako svoji spádovou školu, losování? Podle ředitelky školy Marie Pojerová je taková možnost velmi pravděpodobná. Dle informací z matriky očekává u zápisů 4. a 5. dubna přes 90 dětí, přijmout jich ale může jen 75. Děti, které nemají ZŠ Hanspaulka jako svoji spádovou školu, nebudou mít šanci vůbec. Situace je v oblasti Dejvic a Bubenče velmi napjatá už poslední dva roky, nová místa ve školách ale nepřibyla.

ODS

...a až přijde devátá vlna, tak bude po všem.

ODS

ODS PRAHA 6 s uživateli Josef Strach a Ondřej Matěj Hrubeš v místě Tobrucka 757.

ODS

Václav Klaus ml.: V Praze a před Prahou se za paní Krnáčové nepostavilo takřka žádné záchytné parkoviště. Zato máme 37 různých zón parkování.

ODS

Příští týden 4. a 5. dubna se v Praze 6 konají zápisy do 1. tříd základních škol. Situace je velmi napjatá v oblasti Dejvic a Bubenče (ZŠ Hanspaulka a ZŠ Bílá) a místa schází. Může se stát, že se do svých škol nedostanou všechny děti ze spádové oblasti. V takovém případě by se ředitelé nevyhnuli losování.

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) video uživatele Modrá Hvězda • Videopořad o Praze 6.

Naši lidé