NovinkyOS Praha 6

#ODS Praha 6 Živě

ODS

Zajímá vás, jaký podíl dopravy v Praze mají jednotlivé dopravní prostředky? Podívejte se na zajímavou statistiku. Přes polovinu cest zajišťuje MHD.

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) odkaz.

ODS

Koalice nepodpořila zahrádkáře ani platné usnesení. Na červnovém jednání zastupitelstva koalice předložila bod o odejmutí svěřené správy pozemků v zahrádkářské osadě Jenerálka v katastru Dejvic. Zastupitelka Simona Nesvadbová proto upozornila na platné usnesení Zastupitelstva č. 438/14 ze dne 21. 2. 2014, které deklaruje, že Praha 6 má trvalý zájem zachovat funkci zahrádkářské osady Jenerálka v jejím současném rozsahu. Proto se na členy rady obrátila s dotazem, zda-li se odsvěřením pozemků Praha 6 nezbavuje odpovědnosti za budoucí osud zahrádkářské kolonie. Spoluvlastník těchto pozemků, společnost Manalisten s.r.o., vede o tyto pozemky různé soudní a zejména majetkoprávní spory se zahrádkáři, a tak se zdá budoucí osud zahrádek ohrožen. Zastupitel za ODS Jakub Stárek proto navrhl, aby zastupitelé hlasovali o potvrzení platnosti tři roky starého usnesení. Návrh ale nebyl schválen, poněvadž ho nepodpořili zejména zástupci koalice tvoření TOP 09, ANO, STAN a KDU-ČSL. Dobrou zprávou pro zah

ODS

Užijme si 17. ročník!! Stačila ještě trocha úřednické zlovůle a sousedské závisti, a loňský ročník Hanspaulského hudebního festivalu mohl být tím posledním. Naštěstí se to nestalo a kulturní akce pod hanspaulským zámečkem se mohou konat dál. Držíme palce ředitelce ZŠ Hanspaulka Marii Pojerové i jejím kolegům, aby se jí i letošní, už 17. ročník povedl, protože je za tím spousta práce. Od 13.30 vystoupí žáci na školní akademii, festival pokračuje od 16.30 hod. a vystoupí například Dáša Vokatá s partnerem Oldřichem Kaiserem, hanspaulské dřeváky Wooden Shoes, trio Ivana Hlase a závěr bude patřit Tatabojs. Vstupné na festival je dobrovolné a tradičně se platí také formou nákupu lístků do tomboly. Ceny do tomboly v podobě různých služeb věnují hlavně místní firmy a podnikatelé. Výtěžek z festivalu jde již tradičně na podporu dětem ze ZŠ Speciální Rooseveltova. „Je to taková milá sousedská charitativní spolupráce,“ říká k tomu Marie Pojerová. Na organizaci festivalu přispěla MČ Praha 6 částko

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) příspěvek uživatele MHD86.cz - Městská hromadná doprava.

ODS

Včera jsme podpořili stavbu silničního okruhu kolem Prahy. To, že nehlasovala opoziční Strana zelených Praha 6 není vůbec překvapením. Zajímavější je, že jedinou existující variantu okruhu nepodpořil koaliční partner, místostarosta a kandidát do poslanecké sněmovny Jan Lacina (STAN).

Jasný vzkaz.

ODS

Krátce před 23. hodinou jsme schválili příspěvek na nové varhany v katedrále sv. Víta.

Naši lidé