#ODS Praha Živě

ODS

ODS Praha sdílel(a) příspěvek uživatele Alexandra Udženija.

ODS

Jak vidí aktuální klíčové otázky ohledně Prahy předseda Filip Humplík? Přečtěte si rozhovor: http://praha.e15.cz/praha/novinky/filip-humplik-otevrit-tunel-blanka-by-zvladla-i-cvicena-opice-1323046

ODS

Vyjádření ODS Praha k plánovanému uzavření výjezdu z tunelu Blanka na Prašném mostě: Návrh na uzavření výjezdu z tunelu Blanka je nesystémové řešení. Uzavření vjezdu nebo výjezdu do tunelu má být tou poslední možností, na kterou přijde řada ve výjimečných případech. O tom, že tunel Blanka přivede řidiče na Prašný most a Vítězné náměstí věděli všichni několik let a bylo dost času na přípravu řešení (plánovaná komunikace Evropská- Svatovítská, tzv. obchvat Svatovítské). “Nechápu současný údiv vedení Prahy 6 a vedení magistrátu nad tím, že po uzavření Korunovační bez přípravy objízdných tras se řidiči přesunou na Vítězné náměstí. Z logiky věci nikam jinam ani jet nemohou. Návrh na uzavření výjezdu z tunelu Blanka je sám o sobě špatný, případný návrh na uzavření vjezdu je už spíše dopravním zločinem. Uzavření výjezdu nebo i vjezdu do tunelu je nekoncepční a pouze přesune dopravu do jiných částí Prahy,“ říká předseda pražské ODS Filip Humplík.

ODS

ODS Praha sdílel(a) příspěvek uživatele Irena Bartoňová Pálková.

ODS

Filip Humplík: Angela Merkelová - markýza Evropy? Většina z nás ví o sérii fimů o Angelice, markýze andělů. A králi. A sultánovi. Je to dobrodružně romantická limonáda, ve které hlavní hrdinka hledá obrazně i doslovně svého manžela. A i když na své cestě podléhá dalším a dalším mužům, i největší cynik jí musí přiznat, že jde víceméně přímou cestou za svým cílem. Angela Merkelová má určitě také své cíle. A přiznám se, že tím, jak se staví k zásadním evropským dohodám, konkrétně té z Lisabonu a té z Dublinu, o nich říká možná víc než by chtěla. V podstatě se tváří, že Evropa je ona a Německo. Loni v létě totiž německá kancléřka Angela Merkelová svévolně porušila Dublinskou dohodu. Imigranti podle této dohody mají žádat o poskytnutí mezinárodní ochrany v první zemi EU, na jejíž území vstoupí – na tzv. Balkánské trase tedy většinou v Řecku. To ale statisíce imigrantů pouštělo dál. První zemí na trase, která Dublinskou dohodu respektovala, bylo Maďarsko. Svou jižní hranici začalo opevňov

Naši lidé