#ODS Liberecký kraj Živě

ODS

Petr Fiala: Velké firmy hlídejme, ale nekomplikujme daňový systém 8. prosince 2016 „Návrh ČSSD na obnovení progresivního zdanění firem míří opačným směrem, než český daňový systém potřebuje. Místo jeho zjednodušení jej chce ČSSD dále zkomplikovat. Již nyní jsme ve složitosti daňového systému až na 122. místě na světě. Vláda se zaměřila na omezování malých firem a živnostníků, ale daňové úniky velkých firem neřeší, spíše jim uděluje investiční pobídky. Česká ekonomika ale stojí na malých a středních firmám a těm je naopak potřeba pomoci a zjednodušit podmínky včetně daňových povinností,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

ODS

Petr Fiala: Vláda předložila rozpočet promarněné příležitosti 7. prosince 2016 Občanští demokraté chtějí v rámci schvalování státního rozpočtu prosadit 3 priority. ODS chce nechat více peněz občanům, našla 30 miliard zbytečných výdajů, které mohou zůstat lidem v peněženkách. Druhou prioritou je pro občanské demokraty obrana, které chtějí přidat 10 miliard korun. Třetí prioritou je regionální školství. ODS zároveň kritizuje současnou podobu rozpočtu, zejména vysoký schodek a nesystémové výdaje. „Rozpočet má být vrcholným představením vlády, ve kterém ukáže své priority a svou vizi. V aktuálním návrhu rozpočtu vláda žádné priority nemá. Je to rozpočet promarněné příležitosti. Vládě se díky růstu ekonomiky a práci podnikatelů a zaměstnanců daří vybírat stále více peněz občanů, nedaří se jí však tyto peníze investovat do budoucnosti. Do zlepšení života našich občanů. Ukázali jsme na 30 miliard korun, které lze v rozpočtu ušetřit a vrátit občanům. Současně ukazujeme, kam je potřeba invest

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek uživatele Ods Vladimír Kordač.

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek uživatele Ods Vladimír Kordač.

ODS

ODS: Živnostníci, vydržte! EET zrušíme! 1. prosince 2016 ODS v souvislosti se zahájením elektronické evidence tržeb popřála živnostníkům hodně sil. Podnikatelé mají situaci přečkat do doby, než ODS zákon zruší. Občanští demokraté kritizují i vysoké náklady systému, téměř 4 miliardy korun, které zaplatí všichni občané ze svých daní. „Poslední rok jsme se snažili malé podnikatele, živnostníky a v důsledku všechny občany před EET zachránit. Pořádali jsme konference, semináře, podali jsme návrh na zrušení zákona k Ústavnímu soudu, navrhli jsme systém zrušit. Koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL jej však protlačila silou. Přejeme těm, kterých se to týká, aby EET přečkali s co nejmenšími dopady. Říkáme jednoznačně, že elektronickou evidenci tržeb při první příležitosti zrušíme. Zákon nepoškodí jen poctivé živnostníky, kteří budou kvůli vysokým nákladům nuceni pověsit živnost na hřebík, ale i všechny ostatní. Vláda zvýhodňuje velké a nadnárodní firmy na úkor malých podnikatelů a živnostníků,“ řek

ODS

Petr Fiala: Přeji dnes živnostníkům a podnikatelům pevné nervy s EET 1. prosince 2016 Máme velké štěstí, že je Andrej Babiš ministr tady a teď. Kdyby se České republice dařilo o trochu hůře, těžko si představovat, jak by to tu vypadalo. Všem živnostníkům a podnikatelům, kterých se týká EET, dnes přeji pevné nervy a ať to ve zdraví přežijete. S EET nesouhlasíme, ale za každých okolností vám držíme palce.

ODS

ODS: Hledáme podpisy pro ústavní stížnost 30. listopadu 2016 Občanští demokraté vyjednávají v Senátu podpisy pod stížnost Ústavnímu soudu, cílem je zrušení zákona, který zakazuje prodej o některých státních svátcích. ODS také kritizuje rozšíření zelené nafty, místo něj navrhuje plošné snížení spotřební daně. Senátoři ODS budou hledat podporu pro usnesení, které prohlásí pročínské prohlášení předsedy Senátu Štěcha za jeho soukromý názor. „Senátorům navrhnu usnesení, které odmítne servilní dopis našich nejvyšších ústavních činitelů adresovaný Číně. Je to ostuda i horní komory parlamentu, když podlézavý text podepsal její předseda Milan Štěch. Zvací dopis jsme tady už v minulosti měli, proto věřím, že senátoři ostudný text označí za soukromou aktivitu signatáře, nikoliv za postoj Senátu,“ věří místopředseda Senátu Jaroslav Kubera. „Chceme podporovat zejména malé zemědělce, nikoliv velké koncerny, proto jsme proti rozšíření dotací na zelenou naftu. Tu využívají především velcí země

Naši lidé