Bc. Daniela Finkousová

Povolání: studentka, koordinátorka MOD pro Liberecký kraj
*2000

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Bc. Daniela Finkousová se narodila v roce 2000 v Turnově v Libereckém kraji. Vystudovala bakalářský obor politologie a mezinárodní vztahy na Vysoké škole CEVRO a aktuálně studuje navazující magisterský obor evropská studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy.

V roce 2018 se stala členkou Občanské demokratické strany. Je členkou místního sdružení v Turnově a členkou regionální rady Libereckého kraje z postu předsedkyně regionální rozhodčí komise. Již v roce 2018 poprvé kandidovala v komunálních volbách v Turnově z 18. místa. Podruhé kandidovala v Turnově v roce 2022 ze čtvrtého místa na společné kandidátní listině ODS a KDU-ČSL.

Od roku 2022 působí jako koordinátorka Mladých občanských demokratů v Libereckém kraji. Je členkou programového týmu ODS pro zahraniční věci a EU jako zástupkyně Mladých občanských demokratů.

Na začátku roku 2023 začala pracovat v kanceláři think-tanku e-Stat – Efektivní stát, který se dlouhodobě věnuje efektivitě veřejného sektoru.

Daniela Finkousová také pracuje jako lektorka jazykové školy, kde vyučuje angličtinu děti i dospělé. Hovoří anglicky a německy.