22. září 2022

Radotínská ODS hlásí splněno: dokončila bazén, Korunu i úpravu školy

Občanská demokratická strana v Radotíně má více než měsíc před komunálními volbami takřka na sto procent splněný program, který předkládala voličům v září 2018.

Náš volební program byl poměrně ambiciózní, přesto můžeme nyní po necelých čtyřech letech, i přes komplikace spojené především s koronavirovou pandemií a zvyšující se inflací, konstatovat, že máme splněno. Touto cestou děkuji všem svým kolegům na radnici a také spolustraníkům za odvedenou práci ve prospěch Radotína,“ uvádí starosta městské části Praha 16 a předseda místní ODS Karel Hanzlík.

Z větších investičních akcí ještě probíhá stavba lávky přes Berounku, u které došlo ke zdržení kvůli insolvenci stavební firmy Reader & Falge a výběru nového dodavatele. Dokončena je klíčová křižovatka u Koruny, která po rozšíření výrazně zlepšila průjezd aut Radotínem. Právě začíná příprava výstavby pěšího propojení z náměstí Osvoboditelů do rozšířeného podchodu u restaurace Rozmarýn a dál do ulice Ke Zděři, které zvýší bezpečnost především dětí chodících do radotínské školy.

Od září je také v provozu nová naučná stezka, která propojuje nejkrásnější místa v Radotíně a jeho okolí, jako například národní přírodní památky Černá rokle, Orthocerový lůmek či Slavičí údolí. Na jedenáctikilometrové trase vyrostlo celkem 18 zastávek s informačními tabulemi a také dvě odpočinková místa s přístřeškem.

Radotínští obyvatelé si kromě toho užívají před pár lety dokončený krytý plavecký bazén, školáci chodí do zmodernizované školy a kultura si polepšila o nové zázemí Kulturně-komunitního centra Koruna. Policisté využívají novou služebnu a dobrovolní hasiči mají k dispozici moderní zbrojnici.

Z volebního programu z roku 2018 byla investorem odložena výstavba nového centra a také část protipovodňových opatření v oblasti Rymáň, a to z důvodu požadavku magistrátního Odboru územního rozvoje projednat zmíněný záměr i formou změny územního plánu. Obě plánované akce budou dokončeny v následujícím období,“ říká starosta Karel Hanzlík a doplňuje nejbližší plány: „S potěšením mohu konstatovat i fakt, že se již řeší několik věcí z našeho připravovaného volebního programu pro léta 2022–2026, jako je získání historické nádražní budovy od Správy železnic, která by se měla změnit na služebnu městské policie, či příprava koncepčního řešení prostoru mezi Vrážskou a Věštínskou ulicí navazující na dokončenou modernizaci železniční trati.

Mgr. Karel Hanzlík

starosta MČ Praha 16