Mgr. Šárka Slavíková Klímová

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Mgr. Šárka Slavíková Klímová

Narodila se v roce 1981 v Písku. Jedenáct let žije s rodinou v Mníšku pod Brdy. Studium absolvovala na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, na které vystudovala marketingovou komunikaci a PR a magisterský obor veřejná a sociální politika.

Ve svém profesním životě pracovala jako asistentka poslanců, poslaneckého klubu, volebního manažera TOP 09, ale také jako marketingová analytička v pivovaru. Pracovní zkušenosti získala i na tiskovém odboru Ministerstva zdravotnictví. V současnosti zastává pozici PR manažerky v obecně prospěšné společnosti, která poskytuje sociální a zdravotní služby. Dvě volební období působila jako zastupitelka v Mníšku pod Brdy a z toho šest let ve funkci radní pro sociální oblast. V současnosti stále vede městskou Komisi pro sociální oblast a rodinnou politiku.

Je členkou Evropské unie žen, české sekce mezinárodní organizace European Union of Women, a od roku 2022 organizaci vede. Právě setkávání se ženami z ostatních evropských států ji utvrzuje v přesvědčení, že mnoho problémů a oblastí k řešení máme společné napříč Evropou. S některými státy více, s dalšími méně, ale důležitým momentem je spojení a spolupráce, ve kterých se nachází síla a opora. Chtěla by přispět k nastolování a řešení otázek týkající se skupin ve společnosti, které nejsou tak hlasitě slyšet – žen, dětí, seniorů i dalších, a podílet se na řešení otázek, jako jsou například slaďování práce a rodiny, gender pay gap, ale i podpora vzdělávání mladých lidí, posilování jejich kompetencí a konkurenceschopnosti. Ráda si rozšiřuje obzory a naslouchá, proto se nebrání věnovat i dalším tématům, jejíchž řešení na evropské úrovni pomůže našim obyvatelům.

Do Evropského parlamentu kandiduje, protože věří v sílu Evropy. Zvláště v otázkách bezpečnosti je a bude nezbytná spolupráce jak v NATO, tak EU. Čelíme i dalším výzvám, které budou ovlivňovat životy našich dětí a dalších generací, v oblastech životního prostředí či hospodaření a i zde vidí nutnou spolupráci napříč státy.

Je vdaná, má dvě děti. Domluví se anglicky. Ráda čte knihy, chodí do přírody a trénuje se psem.