Ing. Irena Řehořková

předsedkyně místního sdružení
pověřená pokladnice
členka oblastní rady

Životopis

Narozena 23. března 1961, ekonomka, podniká, předsedkyně místního sdružení, členka regionální rozhodčí komise. V ODS od září 2011.

O sobě:

Jsem si vědoma své odpovědnosti jako kandidáta ODS do krajských voleb 2016. Své odhodlání kandidovat jsem postavila na svých zkušenostech ze všech oblastí, se kterými jsem se v životě setkala.

Absolvovala jsem Vysokou školu chemicko-technologické v Praze, pedagogickou fakultu a porevoluční Vysokou školu ekonomickou ve vybraných oborech.

Dostatečně široký teoretický základ, moje pracovitost a kladný vztah k přírodě mi umožnily  nadhled nad společenským děním v naší zemi.

Svůj potenciál chci využít ke zlepšení funkčnosti našeho kraje jako celku zasazeného do celostátní mozaiky. Moje představa tkví v dlouhodobém plánování a koncepci rozvoje kraje.

Jednotlivé oblasti jak obnovitelných zdrojů energie, zdrojů pitné vody a s tím spojeného obnovení lesního hospodářství, územního plánování infrastruktury spolu s využitím stávajících opuštěných továrních komplexů, výstavba komunikací musí být pevněji propojeny.

Dlouhodobé výhledy by měly stát na pevném základu. Nemělo by s nimi otřást politické, ekonomické ani přírodní dění. Dnešní doba umožňuje získat mnoho podrobných statistických údajů, jejich využití končí toliko statistickou ročenkou.

Máme skvělé analytiky, které informace vyhodnotí. Proč je máme využívat pouze ve prospěch  hašteření mezi politickými stranami ?

Nemohlo by se pak stát, že kvůli využití dotací z EU se staví mosty přes řeku vedoucí do nikam, respektive tam, kde se již místní komunikace nebude obnovovat. Stačilo by jen udělat podrobnější průzkum na místě, kdo, kdy  a jak komunikaci využívá, nechat více promluvit k dané věci občany, kteří bzde žijí. Komunikovat s nimi nejen prostřednictvím stavebního řízení, ale ještě dříve nežli se stavba dostane do územního plánu.

Nemizely by nám v obcích pod 2000 obyvatel lékárny. Nesnižovala by se dostupnost stomatolgických orginací v odlehlejších částech kraje. Bylo by vhodné založit společnost s majoritní účastí kraje, která by pomohla soukromému sektoru s dofinancováním nákladnějších menších lékáren a zubních ordinací v odlehlejších částech kraje. Už nyní to za nás dělají soukromé firmy, které nedělají nic jiného, nežli „luxují“ majetkové účasti na lidské bolesti.

Nemocnice by nebyly nuceny z úsporných důvodů používat opakovaně chirurgické nástroje, které jsou jinak určeny k jednorázovému použití jen proto, že jsou nuceny snižovat své zdroje fnancování. Šetření na lidském zdraví a zvyšování rizik infekcí je šetření na špatném místě.

Své dva syny jsem neučila ničemu jinému, nežli tomu, aby si stáli za svým slovem a věci, které dělají, aby dělali pořádně. Oba úspěšně vystudovali náročné technické obory – jadernou fyziku a biomedicínu. I já chci dostát svým slovům a co nedokážu provést s odbornou péčí, to dělat nebudu..

Je toho mnoho, co bych chtěla v našem kraji zlepšit a poctivě připravit pro další generace nezávisle na politickém vrtošení. Bez lidí, kteří za mnou stojí, by to nebylo možné.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nejenom těm, kteří za mnou v životě stáli ale i těm, kteří mi vysloví svým hlasem důvěru.

Kdybychom nevytvořily cestu, po které víme, kam jdeme, tak bychom bychom tam nikdy nedošli.