Jan Špaček

pokladník místního sdružení
místostarosta města
místopředseda regionálního sdružení
místopředseda oblastního sdružení

Životopis

O místní věci veřejné se zajímám již několik let, před čtyřmi lety jsem se poprvé zúčastnil komunálních voleb a dnes tu píši úvodní slova z pozice lídra kandidátky strany. Během uplynulých čtyř let jsem se snažil zapojit do dění, navazovat nové kontakty, sbírat cenné zkušenosti a pochopit, jak tyto věci veřejné fungují. Když v lednu přišla nabídka na vedení kandidátky ODS, neváhal jsem a přijal ji. Dostal jsem totiž možnost dát v Dobrušce do pohybu věci, které vidím jako důležité.

Na začátku jsem definoval několik témat, která má smysl řešit, a začal dávat dohromady partu schopných a podobně naladěných lidí. Prioritní pro mě bylo přijít se změnou, avšak zároveň zachovat určitou kontinuitu, omladit tým a dát najevo, že ODS v Dobrušce přichází s něčím v delším horizontu atraktivním. Rád bych dal voličům zřetelně najevo, že mít možnost být ve vedení města je morální závazek, nikoli odměna. Funkce v zastupitelstvu by dle mého názoru neměla být jen odměnou před důchodem. Já i přes svůj relativně nízký věk nabízím pracovitost, vytrvalost, rozhled a chuť do práce.

Rozhodně nemám v plánu kritizovat a pošlapávat, co tu stávající vedení města udělalo. Evoluce, nikoli revoluce!

K Dobrušce i Domašínu mám samozřejmě vřelý vztah. Narodil jsem se tu, prošel jsem místní základní školou a studoval i školu střední. Trávím zde většinu svého pracovního i osobního času a chci tu zůstat spokojeně žít i nadále.

Od roku 2009 se věnuji vlastní firmě. Dnes je to již 13 let, kdy jsem se rozhodl rozjet vlastní podnikání s vizí dělat, co mě baví a v čem vidím smysl. Ve firmě tiskneme a šijeme různé textilní věci, vytváříme a vyrábíme reklamu,. Pracujeme pro přední české i zahraniční sportovce, korporátní i místní firmy, města a v neposlední řadě vám vyrobíme klidně i narozeninové tričko na dětskou oslavu. Začínal jsem z mála, postupně se mi dařilo se rozrůstat, využívat nové technologie a dělat kvalitní práci. Kvalitní práce a férový přístup ke klientům se vyplatil, protože naprostá většina klientů je s námi dlouhodobě a doporučují nás i dalším. Dnes, když se ohlédnu, tak za sebou vidím kus práce, na kterou jsem hrdý. Doufám a věřím, že až se jednou takto ohlédnu za svojí prací pro Dobrušku, budu mít minimálně stejně takový pocit.

Odmala jsem se díky tátovi, vrcholovému motokrosaři, pohyboval okolo tohoto motoristického sportu. Na to jsem navázal v roce 2014, kdy jsme s tátou založili vlastní motokrosový tým s cílem vychovat mladé sportovce. Od té doby se několik našich jezdců průběžně prosazuje na té nejvyšší juniorské úrovni a dělá nám to obrovskou radost. Od založení tým řídím a starám se, aby dlouhodobě ekonomicky fungoval.

Už téměř rok jsem také hrdým otcem malého Honzíka. V budoucnu bych byl moc rád, aby se i on usadil a žil v Dobrušce. Proto bych mu, kromě vychování a průpravy do života, rád zajistil, aby Dobruška byla přesně to místo, ve kterém bude chtít zůstat a založit vlastní rodinu.