RNDr. Alena Křivánková

Povolání: důchodkyně
*1953

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Pocházím z  přilehlé městské části z Komína, kde jsem žila celkem 25 let – až do ukončení studia na univerzitě. Vystudovala jsem gymnázium se zaměřením na moderní jazyky (kupodivu mezi nimi byla i latina) a následně odbornou matematiku na přírodovědecké fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (dříve a nyní opět nesoucí jméno Univerzita Masarykova), kde jsem rovněž složila rigorózní zkoušku z teoretické kybernetiky, matematické informatiky a teorie systémů. Pracuji jako informatik-správce systémů.


V roce 1978 jsme se přestěhovali do Bystrce po vyvlastnění našeho domku kvůli údajné výstavbě přivaděče, ke které však nikdy nedošlo. To jen u mě podpořilo absenci „kladného vztahu k socialistickému zřízení“.


Mám dva dospělé ženaté syny, kteří podle zásady, že „jablko nepadá daleko od stromu“, sdílejí moje pravicové smýšlení.


Od roku 1998 jsem členem ODS a v témže roce jsem byla zvolena zastupitelkou MČ Brno-Bystrc. V dalším volebním období jsem se stala radní a jako radní pracovala 8 let. V minulých letech jsem byla předsedkyní Komise informační (1998-2002), předsedkyní Komise redakční rady Bystrckých novin a členkou Komise letopisecké (2006-2010). Dosud jsem se věnovala hlavně problematice životního prostředí v Bystrci – budování a opravy chodníků, rozšiřování možností sportovního vyžití zejména mládeže – vybudování Skateparku na Vejrostově – a dále rozšiřování informovanosti občanů prostřednictvím webových stránek ÚMČ Bystrc, na jejichž zakládání jsem se podílela, a prostřednictvím Bystrckých novin, kde jsem v minulém období vykonávala funkci předsedkyně redakční rady.


V současnosti pracuji v komisích Redakční rada Bystrckých novin, Sociální, zdravotní a protidrogová a Kulturní a letopisecká, ve dvou prvně jmenovaných jako místopředsedkyně komise.