Ing. Petr Adámek

Povolání: konzultant v IT a bankovnictví
*1973

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Narodil jsem se v květnu 1973 v Liberci do vojenské, avšak stranicky nijak angažované, rodiny. V Bystrci bydlím od roku 1982, tedy od svých devíti let. Žiji zde spolu s partnerkou a máme dvě děti.

Po základní škole na ulici Heyrovského jsem absolvoval střední ekonomickou školu, posléze přejmenovanou na obchodní akademii, a později, v průběhu zaměstnání, i vysokou školu. Od počátku své praxe se pohybuji v oblasti bankovnictví.

Počátky mého angažování v politice spadají do roku 1989, kdy jsem byl na střední škole členem stávkového výboru a účastnil se průběhu sametové revoluce i svou výpomocí v improvizované tiskárně Občanského fóra.

Členem bystrckého sdružení ODS jsem od roku 2002. Od roku 2004, tedy již třetí volební období,  jsem bystrckým zastupitelem. V zastupitelstvu se též zaměřuji na oblast financí, kdy jsem od samého začátku členem Finančního výboru, přičemž po dvě volební období jsem byl jeho předsedou.

Za ODS jsem též dvakrát kandidoval ve volbách do Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky. Snažím se aktivně účastnit místního i celobrněnského politického života, přičemž zastávám názor, že musíme své názory prezentovat co nejvíce občanům. Proto též publikuji v místních tiskovinách a aktivně se účastním předvolebních akcí v ulicích Bystrce.