7. dubna 2014

Stánek Petice pro korunu v Třebíči zaujal

Začátkem dubna spustila ODS petiční akci s názvem Petice pro korunu, jejíž úkolem je vyzvat vládu ČR k vyjednání trvalé výjimky z přístupové smlouvy, která by umožnila aby se Česko nemuselo vzdát koruny jako národní měny.

Po tři dny (čtvrtek 4.4., pátek 5.4. a pondělí 7.4.) byl po celý den na spodní straně Karlově náměstí v Třebíči k dispozici občanům České republiky petiční stánek s archy. Lidé se u stánku sami zastavovali a aktivně vyjadřovali nejen svým podpisem, ale i komentáři podporu této petiční akci a jasné NE přijetí eura.

Je velmi mile překvapující, jak mnoho lidí se po dlouhé době samo aktivně připojuje do debaty, sděluje své názory a diskutuje. U stánku své podpisy připojují jak mladí studenti, tak i senioři, lidé v montérkách i obleku, zkrátka toto téma oslovuje širokou veřejnost. Za první dva dny podepsalo Petici pro korunu na petičním stánků více jak 700 lidí, někteří dokonce požádali o prázdný petiční arch, neboť aktivně chtějí pomoci se sbíráním podpisů ve svém okolí v práci a rodině.

Dnešní den je poslední, kdy je před kanceláří ODS v Třebíči k dispozici petiční stánek, petici lze však i nadále podepisovat až do konce května přímo v Kanceláři ODS od pondělí do pátku v čase 8 až 16 hod., ve čtvrtek bude možno podepsat petiční arch až do 18 hod.

Nyní probíhají přípravy, abychom s petičním stánkem vyrazili i do menších měst na Třebíčsku, konkrétně Moravských Budějovic, Náměště a Jemnice. Sledujte naše stránky či facebookový profil, kde Vás budeme o termínech návštěvy těchto měst informovat.

Martin Hladík

předseda místního sdružení
člen místní rady
místopředseda oblastního sdružení