21. února 2014

Třebíčská ODS pracuje

Místní sdružení ODS Třebíč je nachystána být aktivní ke komunálním tématům v Třebíči a na volby do zastupitelstva města.

Médii, které čtou třebíčští obyvatelé, se  poslední dobou šířily články o odchodu našeho člena  Karla Doláka k jinému politickému subjektu.

Již před volbami do poslanecké sněmovny nastalo v třebíčském místním sdružení několik změn. Bývalá předsedkyně Simona Kafoňková a následně i zastupitel a bývalý starosta Ivo Uher se rozhodli spojit svoji kariéru s konkurenčním politickým hnutím Hlavu vzhůru. Následně na to odešel i zakládající člen a dlouholetý radní Stanislav Mastný. Politická strana by však neměla stát jen na několika osobnostech. Je to tým lidí, který stojí za stejnými vizemi a ideály a tak je to i nadále.

Když počátkem prosince opouštěl řady ODS Karel Dolák, poslední člen za ODS v třebíčském zastupitelstvu, k žádným depresivním stavům ve sdružení nedocházelo. Zaprvé se o tíhnutí pana ředitele ke sdružení pana Pacala vědělo a za druhé se pan Dolák nikdy neprofiloval jako tvůrce programu třebíčské ODS.

Není žádným tajemstvím, že mnoho členů čekalo, jak dopadne lednový kongres ODS. Naše aktivita se proto soustředila dovnitř místního sdružení.  Již předkongresové období však dávalo najevo, že jsme připravení za značku ODS dál bojovat. Prosincová návštěva pana profesory Fialy, tehdy ještě kandidáta na post předsedy ODS, na debatním setkání s členy ODS Třebíčska, tyto kroky jen posilovala.

Nyní má ODS nové celorepublikové vedení, novější vedení je i ve sdružení ODS Třebíč. Minulý rok jsem se stal předsedou, místopředsedkyní byla zvolena Martina Bártová, ředitelka sdružení Střed, které patří mezi významná sdružení v oblasti sociální péče, pěstounské problematiky a protidrogových aktivit. Dalšími členy místní rady je pak dlouholetý zkušený člen strany a politik Stanislav Cejpek, úspěšný podnikatel a hudebník Jakub John a Miloš Samek, oblíbený pedagog ve výslužbě. Místní rada tím má skutečně rozmanitou skladbou, přesto však nás spojuje společný zájem a myšlenky, které bude ODS nejen v Třebíči, zastávat.

Komunální volby jsou pro ODS opět šancí ukázat, že chceme mít Třebíč přívětivou rodinám, vstřícnou zaměstnávajícím firmám a přístupnou všem občanům. Členové třebíčské ODS a kandidáti do zastupitelstva mají na paměti slogan: Bydlíme tu s Vámi.

Martin Hladík

předseda místního sdružení
člen místní rady
místopředseda oblastního sdružení
oblastní manažer