22. prosince 2013

Seminář 10 let České republiky v Evropské unii

Ve středu 18. prosince proběhl seminář 10 let České republiky v Evrospké unii pořádaný Oblastním sdružením Občanské demokratické strany Třebíč a skupinou Evropských konzervativců a reformistů s přednášejícím Ivo Strejčkem, poslancem Evrospkého parlamentu.

Ve středu 18. prosince 2013 se v salónku Hotelu ATOM konal seminář poslance Evropského parlamentu za ODS Ivo Strejčka na téma 10 let České republiky v Evropské unii. Akce byla pořádána Oblastním sdružením Občanské demokratické strany Třebíč a skupinou Evropských konzervativců a reformistů. 

Ač byla doba vánočního shonu, byl salónek téměř plný. Panem poslancem byl pro každého posluchače přichystán materiál, který formou časové osy shrnoval základní milníky událostí jak v České republice, tak i v rámci států v Evropské unii. Ivo Strejček pak k jednotlivým událostem podal podrobný, mnohdy i na základě osobních zkušeností podložený výklad vzniku a vlivu událostí. Na více jak hodinovou přednášku navázala diskuze přímo s účastníky semináře, kdy se buď pana poslance dotazovali na jeho pohled na konkrétní události či vyjadřovali svůj názor. Po více jak dvou hodinách byl seminář ukončen autogramiádou publikací pana Strejčka. Někteří si tedy dle svých slov odnášeli domů nejen dobrý pocit z příjemně stráveného večera, ale i zajímavého dárku pod vánoční stromeček. 

Martin Hladík

předseda místního sdružení
člen místní rady
místopředseda oblastního sdružení