16. června 2012

Sobotka je blíž dresu České republiky

Praha východ v prezidentských primárkách podpořila Přemysla Sobotku.

Tři dny mohli členové ODS v Praze východ, resp. ve středních Čechách vyjádřit v tajném hlasování svůj postoj koho by z kandidátů na prezidenta České republiky chtěli vidět na Hradě.  Z celkového počtu 327 oprávněných voličů se volby zúčastnilo 20,18%. Přemysl Sobotka získal na Praze východ 77,3% hlasů.

Jak uvedl Přemysl Sobotka ve svém nominačním projevu sportovní parafrázi, je zase o kus blíže republikovému dresu: „Věřte, nebudu se tvářit, že jsem nikdy v ODS nebyl. Sice jsem vždy říkal, že politik v ústavní funkci by měl mít na sobě především dres České republiky, pod ním dres instituce a také samozřejmě dres své strany“(vyňato z nominačního projevu kandidáta Přemysla Sobotky).

Volební primárky ve středních Čechách odstartovali v pondělí 11. června. Volební shromáždění za účasti obou možných kandidátů ODS doplněná diskusí s předsedou ODS Petrem Nečasem navštívil zhruba každý desátý člen středočeských občanských demokratů.  

Zúčastnit se volebního shromáždění a právo volit v prezidentských primárkách mají všichni členové ODS, jejichž členství trvá nepřetržitě od 1. března 2012 až do dne, kdy půjdou hlasovat. Aktuální výsledky a veškeré informace k primárkám je možné sledovat na www.ods.cz/primarky nebo na Facebooku www.facebook.com/ods.cz.

 


MUDr. Přemysl Sobotka - životopis

se narodil 18. května 1944 v Mladé Boleslavi.

Po ukončení Fakulty všeobecného lékařství UK v Praze nastoupil v roce 1968 na chirurgické oddělení liberecké nemocnice, odkud po dvou letech přestoupil na rentgenologii. Od roku 1991 byl primářem. Od listopadu 1989 byl aktivní v OF. V roce 1991 vstoupil do ODS, v letech 1990 - 1996 byl radním Města Liberce a členem vedení liberecké nemocnice.

Do roku 1989 se politicky nikdy neangažoval, nebyl členem žádné politické strany.

MUDr. Přemysl Sobotka je senátorem za liberecký volební obvod č. 34, za který byl zvolen již počtvrté (1996, 1998, 2004, 2010). Po celé volební období byl ve funkci místopředsedy Senátu. V letech 2004 – 2010 byl zvolen předsedou Senátu Parlamentu České republiky, 24. listopadu 2010 byl zvolen 1. místopředsedou Senátu.

Z prvního manželství má 2 dcery Věru a Martinu, v druhém manželství nevlastního syna Prokopa. Manželka Radmila pracovala jako zdravotní sestra.

(zdroj:www.premyslsobotka.cz)

PhDr. Jan Šlajs, LL.M.

člen strany
člen oblastní rady