5. října 2015

Petr Fiala: Rozbal to! Kampaň zahájena

Petr Fiala odstartoval novou podzimní kampaň. Předseda ODS představil konkrétní programové body pro všechny, kteří se nebojí jít vlastní cestou.

ODS také „rozbalila“ nový web www.rozbalmeto.cz, kde jsou k dispozici nejen všechny programové priority, ale stránka slouží i ke sdílení zkušeností a nápadů.

Petr Fiala to „rozbalil“ v inspirativním prostředí smíchovského Impact Hubu. „Setkávají se zde lidé, kteří chtějí přivést svůj nápad k životu a jít si za svým snem. Stejně tak kampaň „Rozbal to“ chce pomoci všem odvážným, aktivním a svobodným lidem, kteří se rozhodnou vzít život do svých rukou. Přestaňme odměňovat lenost, apatii a krátkozrakost a začněme oceňovat píli, aktivitu, odpovědnost a poctivou práci. Chci vládu, která se postará o ty, kteří se o sebe postarat nemohou. Na druhou stranu nesmí házet klacky pod nohy aktivním a pracovitým lidem, kteří mají odvahu podporovat sebe, svou rodinu, děti ve vzdělání a přitom naplno rozbalit svůj potenciál v práci či podnikání,“ říká Petr Fiala.

Zároveň občanští demokraté dnes podle svých slov „nerozbalili“ všechno: „Mohu vám slíbit, že dnešek je pouze začátek a naše kampaň bude pokračovat a asi se panu Sobotkovi s panem Babišem nebude líbit. Nyní nabízíme návrhy jak zjednodušit byrokracii a obíhání úřadů. Navrhujeme zjednodušit daňový systém, některé daně snížit a některé rovnou zrušit. Chceme aktivním rodičům umožnit dřívější návrat do práce. Chceme zachovat otevírací dobu obchodů, také zjednodušit přístup na trh lokálním výrobcům. Tyto a další návrhy zlepší a zjednoduší život těm, kteří poctivě pracují, spoléhají na svou iniciativu, odpovědnost kreativitu. Tito lidé si zaslouží podmínky pro kvalitní život,“ vysvětluje Petr Fiala.

„Lidé se obávají neznáma. Každý kdo změní zaměstnání, začíná podnikat, končí mateřskou dovolenou, kupuje byt, má obavy, zda tuto životní změnu zvládne. To je přirozené. Budu-li parafrázovat Tomáše Baťu: Každé opuštění starého znamená nejistotu - skok do tmy. Avšak kdo chce pomoci sobě a jiným, musí opustit dobré, aby mohl vybojovat lepší. Bez odvahy ke změně není zlepšení. ODS Vás chce ve Vaší odvaze skoku do neznáma podpořit, aby nebyl skokem do tmy, ale do prostředí, které Vám i Vaší rodině dá šanci žít plný život a pořádně to rozbalit,“ dodává Petr Fiala.

Občanští demokraté představili řadu konkrétních návrhů, které jsou k dispozici na webových stránkách www.rozbalmeto.cz.