26. srpna 2015

ODS: Registrační pokladny – konec živnostníků v Čechách?

Senátorský klub ODS ve spolupráci s Asociací podnikatelů a manažerů, Skupinou Evropských konzervativců a reformistů a revue pro pravicovou politiku Pravý břeh pořádají v úterý 15. září 2015 od 9.30 do 13.30 v Jednacím sálu Senátu PČR tematickou konferenci k registračním pokladnám.

„Andrej Babiš tvrdí, že se při zavádění registračních pokladen inspiruje v Chorvatsku. Tam přitom systém nefunguje: nevedl k lepšímu výběru daní, naopak, spoustu živnostníků muselo skončit, nezaměstnanost v této zemi dosahuje 17 %. Problémy přiznal i chorvatský ministr financí, kterého Andrej Babiš pozval před několika měsíci na konferenci do Prahy. Zároveň vidíme, že ministerstvo financí šíří celou řadu dezinformací, v důvodové zprávě k zákonu dokonce chybí relevantní analýzy. Proto chceme do diskuse vnést fakta, zdravý rozum a hovořit se skutečnými odborníky,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

ODS chce slyšet názor zejména těch, kterých se registrační pokladny dotknou nejvíc, tedy živnostníků a podnikatelů. Pozvání do diskusního panelu přijali předseda Asociace podnikatelů a manažerů Radomil Bábek, stejně jako majitel řeznictví Pavel Havlíček, který je známý svými vysokými nároky na kvalitu produktů a odporem k registračním pokladnám. Vystoupení panelistů bude pokračovat moderovanou diskusí.