Ing. Dan Ramzer

člen výkonné rady
předseda klubu krajských zastupitelů
starosta města
člen regionální rady
člen oblastní rady

Nám.T.G.Masaryka 37
464 01  Frýdlant
Česká republika

Životopis

Ing. Dan Ramzer (52 let) je náměstek hejtmana Libereckého kraje pro školství a dlouholetý starosta Frýdlantu.

Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze, později si doplnil vzdělání na Pedagogické fakultě Technické univerzity v Liberci. Od roku 1992 působil jako pedagog na zemědělském učilišti ve Frýdlantu, v roce 1999 se stal jeho ředitelem a od r. 2003 vedl i sloučenou střední hospodářskou školu.

V roce 1994 byl zvolen členem Zastupitelstva a místostarostou obce Višňová nedaleko Frýdlantu, kde působil až do roku 2006. Od roku 2007 je starosta Frýdlantu, od roku 2016 působí jako krajský zastupitel a v roce 2019 se stal náměstkem hejtmana pro resort školství, mládeže tělovýchovy a sportu.

Od roku 2013 je předsedou Regionálního sdružení ODS libereckého regionu a též členem Výkonné rady ODS.

Aktivně se zasazuje o rozvoj Frýdlantska, věnuje se problematice životního prostředí a je garantem několika vzdělávacích projektů s tímto zaměřením. Patří k iniciátorům setkávání aktivizace seniorů měst Frýdlant, Liberec a Jablonec nad Nisou.

Je ženatý, má tři děti. Již dospělého syna Jana a dvojčata Karolínu a Lauru. Je dědečkem holčičky Elly. Relaxuje při chůzi, rád jezdí na kole i na lyžích. V létě sjíždí české řeky.

„Za nejsložitější období své politické dráhy považuji rok 2010, kdy Frýdlant postihly povodně. Následky byly ničivé, ale obdivoval jsem lidskou solidaritu a vzájemnou pomoc. Jsem za ni dodnes vděčný,“ přiznává Dan Ramzer.