Mgr. Karel Haas

člen výkonné rady
poslanec PČR
zastupitel statutárního města
předseda regionálního sdružení

Životopis

Mgr. Karel Haas je členem ODS od roku 2008, když do ODS vstoupil ne lacině na vrcholu, ale po tzv. oranžové tsunami v krajských volbách 2008.

Co se politických zkušeností ve veřejném prostoru týká, tak se angažuje především v komunální politice. Druhé funkční období je členem Zastupitelstva města Pardubic, třetí funkční období pak členem Zastupitelstva Městského obvodu Pardubice IV. V roce 2018 byl lídrem kandidátky ODS pro komunální volby v Pardubicích. 

V roce 1997 absolvoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně a celý život se profesně pohybuje ve finančním sektoru. Zastával manažerské pozice v IPB Pojišťovně a České pojišťovně. Několik let byl členem dozorčí rady IPB Pojišťovny a ČSOB Pojišťovny. Od roku 2005 do současnosti je firemním právníkem ve skupině ČSOB. Odborně právně publikuje (např. jako člen autorského kolektivu nakladatelství Wolters Kluwer pro komentář k novému občanskému zákoníku).

V osobním životě nadšenec pro všechny druhy letních i zimních vytrvalostních sportů (osobní rekord v maratonu 2:52 hod.) a celoživotní dobrovolný trenér dětí v orientačním běhu.

V politice, v práci i v osobním životě zastánce myšlenky, že člověk má „mít a držet“ silné věcné názory, i když třeba nemusí být v daném okamžiku populární a vítězné (lepší člověk se silným názorem, byť třeba menšinovým, než alibista bez názoru).