NovinkyOS Semily

#ODS Semily Živě

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ přidal(a) 3 nové fotky.

ODS

Alexandra Udženija: Výdajovými paušály bez limitu proti likvidaci živnostníků 16. června 2017 „Mládek udělal z živnostníků parazity, Babiš je považuje všechny za zloděje a Štěch je chce rovnou zlikvidovat a zbavit nezávislosti. ODS tomu chce konečně udělat přítrž,“ říká první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. „My naopak prosazujeme úplné zrušení limitu na používání výdajových paušálů, protože to zavede jednoduchý a přehledný systém bez zbytečného papírování,“ uvádí Alexandra Udženija. „Poslední vládní omezení výdajových paušálů doslova zavalila část podnikatelů štosy papírů, které je brzdí od práce. Paušály přitom šetří čas i peníze a dávají volný prostor pro svobodné podnikání,“ dodává Udženija. Díky inovacím a technologiím jsme svědky rozvoje nových odvětví v ekonomice, kde jsou reálné náklady minimální, prostředí se rapidně mění a není čas se „babrat“ v administrativě. Právě těmto, ale i ostatním podnikatelům chceme jít naproti. „Bojuju za to, aby občané nebyli ve využív

ODS

Krajští radní pro zdravotnictví za ODS: Vláda prohlubuje problémy ve zdravotnictví. Platy zdravotních sester u lůžek musí vzrůst o 2 000 Kč 14. června 2017 Krajské zdravotnictví je dramaticky podfinancované. Česká vláda svými posledními kroky celý zdravotnický sektor destabilizuje. Vyzýváme ministra zdravotnictví, aby co nejrychleji naplnil svůj slib a zajistil prostředky na zvýšení platů zdravotních sester u lůžek o 2 000 Kč a na další předvolební sliby. Není za minutu dvanáct, ale patnáct minut po dvanácté. Krajští radní pro zdravotnictví za ODS se zároveň shodli, že současná vláda nedokázala žádný z vážných problémů zdravotnictví vyřešit, ale naopak je prohloubila. Vydala se cestou nekompetentních direktivních nařízení, rozhazování peněz, slibování všeho všem bez odpovědného řešení, jak to zaplatit. Před novou vládou bude stát zásadní úkol odstranit nespravedlnosti ve financování státního, regionálního a soukromého zdravotnictví. Pozitivní změny musejí podle občanských demokrat

ODS

Petr Fiala: Vládu dohnal předvolební populismus. Nezbývají peníze na vysoké školy nebo vědu a výzkum 14. června 2017 Komentář ODS k vyjednávání rozpočtu na rok 2018 „Po odchodu Andreje Babiše z ministerstva financí a rozfoukání marketingové mlhy, kterou čtyři roky ohledně údajných úspěchů resortu vytvářel, se naplno projevil tristní stav státní pokladny. Poté, co nový ministr Ivan Pilný sdělil veřejnosti, že státní pokladna je prázdná, přišel s účtem za předvolební dárky, které vláda v nedávné době schválila. Nároky jednotlivých rezortů oproti plánovanému rozpočtu by zvýšily deficit o dalších téměř sto miliard. Nezbývá dost peněz na dostatečné financování vysokých škol nebo vědy a výzkumu. Předvolební populismus většinou dožene až následující vládu. Ta stávající to však přehnala až do té míry, že dohání ji samotnou,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala. „Vláda se dostala do situace, kdy není schopna připravit takový rozpočet, který by využil hospodářský růst k potřebným změnám pro lepší bud

ODS

Europoslanci ODS: Vláda musí začít jednat o trvalé výjimce z azylové a migrační politiky 13. června 2017 Reakce ODS na rozhodnutí Evropské komise zahájit proti České republice řízení ve věci neplnění relokačních kvót. „Krok Komise není nic jiného než ukázka síly a trestání střední Evropy za neposlušnost. Jde také o katastrofální selhání Sobotkovy vlády, která se odmítla připojit k žalobě ostatních středoevropských států proti kvótám. Sobotka se tak dlouho ostentativně odtahoval od Maďarska a Polska a hrál v Bruselu ‚hodného chlapce‘, až mu přistály na stole sankce. Postih za kvóty také ukazuje, jak naivní je představa pana Sobotky, Bělobrádka nebo Kalouska o ‚společném evropském stolu‘, kde musí Česká republika nutně být, aby měla vliv na rozhodování. Někdy je lepší u stolu nebýt, než posloužit jako jeden z chodů. Jediným řešením je, aby vláda začala urychleně jednat o trvalé výjimce z evropské migrační a azylové politiky a z dalších politik, které jsou pro ČR nevýhodné a riskantní. N

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek uživatele ODS - Občanská demokratická strana.

Novinky ODS

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek uživatele Přemysl Sobotka - náměstek hejtmana Libereckého kraje.

Naši lidé