11. května 2017

Hezký obrázek, že?

Člověk by ani netušil, co všechno je v něm vlastně skryto… všechny nešvary dnešní doby „v kostce“. “Velké, širé, rodné lány, jak jste krásny na vše strany” pamatuje? Dnes ale spíš „žluté na vše strany“.

Ale proč?

Je přece dávno známo, že „vysoký podíl řepky na orné půdě neumožňuje nutný systém střídání plodin se všemi nedostatky z toho vyplývajícími“.. či jinak řečeno, škodí půdě a škodí lidem.

Přesto se pěstuje, abychom plnili ambiciózní plány EU. Abychom vyhazovali peníze všech občanů na „poroučení větru dešti“ o jehož smyslu lze mít z odborných pozic zcela vážné pochybnosti.

A nejen to – tento „boj“ nemůže mít (ani kdyby technicky mohl) žádné faktické důsledky na klima na naší zemi už jenom proto, že kromě EU (jejíž světový podíl činí méně než 10%) to nikoho jiného nenapadne.. a volbou Trumpa padla i ta nepatrná naděje, že by se to mohlo dít i v USA… O Číně a Indii je snad zbytečné hovořit.

Takže jediný, kdo z toho má prospěch, jsou výrobci biopaliv, jejichž předražené produkty musí občané povinně kupovat a dotovat jejich produkci ze svých daní.

Takže souhrnem – na základě direktiv EU ničíme vlastní půdu, ruinujeme peněženky všech občanů a jediný, kdo z toho má profit, je Babiš.

Štítky:
komentář