22. dubna 2017

Premiér spí, ministr financí sní a my pracujeme

(www.ods.cz) Cílem ODS je zlepšit život lidem v této zemi. Proto vznikl silný program pro silné Česko, který obsahuje celkem 190 kroků pro lepší život obyvatel České republiky, uvedl předseda strany Petr Fiala v úvodním projevu během dnešní programové konference ODS. Ta se koná v Národním domě v Praze na Vinohradech.

 

„Dnes jsme se tu sešli, abychom na rozdíl od koblihového marketingu vrátili politice v České republice skutečný smysl. Abychom vrátili sílu politice programu. Abychom vrátili váhu politice hodnot. A abychom letos na podzim zastavili a vyměnili levicově-populistickou vládu,“ uvedl Petr Fiala.

Předseda ODS zdůraznil, že strana v podzimních krajských volbách obrátila sestupný trend a nyní má i vládní ambice. „ODS je první politická strana, která představuje program pro parlamentní volby 2017. Ne nějaké sny, abstraktní vize, vzdálené plány – ale skutečný program. Konkrétních 190 kroků pro lepší život v České republice,“ prohlásil.

ODS chce mj. prosadit daňové úlevy, které se dotknou všech příjmových skupin. „Současná vláda místo spravedlivého ocenění pracovitých lidí přidává jen po troškách a výběrově těm, kteří si o to nejhlasitěji řeknou, aby měla klid a lepší preference,“ prohlásil a dodal: „To není správné ani spravedlivé. Z dobré ekonomiky musejí mít prospěch pracovití dělníci, učitelé, úředníci, lékaři, podnikatelé, prostě všichni, kteří stojí za ekonomickým růstem naší země.“

Petr Fiala dále upozornil na to, že nadcházející volby budou klíčové pro další směřování České republiky. „V parlamentních volbách 2017 půjde o samu podstatu naší demokracie, o podstatu naší svobody, naší geopolitické orientace. Ale tyto volby budou také rozhodováním o naší schopnosti využít příznivé ekonomické období, abychom osvobodili sílu a potenciál naší země. Nebo budou o tom – a to je druhá možnost, že v České republice spadneme na samé politické dno. Ano – říkám to přímo: České republice hrozí ve volbách 2017 pád na politické dno.“ Politické dno by podle něho mohlo mít dvě podoby – buď účast komunistů ve vládě, anebo jednobarevná vláda ANO.

Podle Petra Fialy je ODS jedinou volbou pro každého, komu záleží na osudu České republiky: „Předseda vlády Sobotka spí, ministr financí Babiš sní – a my, Občanská demokratická strana, pracujeme,“ dodal.

Celý text projevu předsedy ODS Petra Fialy.

Petr Fiala

předseda strany