18. května 2016

Jarní tour Petra Fialy pokračuje v Brně

Petr Fiala přijel do Brna diskutovat s občany o řešení imigrační krize.

 
„Vláda imigrační krizi dlouhodobě podceňuje. To je velmi nebezpečné. Nechceme ale Sobotkův kabinet jenom kritizovat, proto jsme představili konkrétní opatření, která zajistí bezpečí všem občanům naší země. Požadujeme, aby Schengen opustily státy, které nejsou schopny chránit vlastní hranici. Chceme, aby nelegální uprchlíci byli vraceni, musíme také zvýšit tresty za převaděčství a být připraveni na uzavření hranic,“ vyjmenoval některé nutné kroky předseda ODS Petr Fiala.
 
„Prioritou pro náš kraj musí být bezpečnost. Musíme počítat s tím, že pokud by některé státy uzavřely hranici, Česká republika by se pro uprchlíky mohla stát tranzitní zemí. Jihomoravský kraj by byl nárazníkovým pásmem, navíc máme dlouhou a tedy i obtížně střežitelnou hranici. Pokud se stanu hejtmanem, budu usilovat o zlepšení činnosti integrovaného záchranného systému v Jihomoravském kraji, zároveň nedovolím, aby na jižní Moravě vznikla další zařízení pro uprchlíky. Náš kraj musí zůstat bezpečným místem," uvedl lídr kandidátky ODS v Jihomoravském kraji Jiří Crha
 
„Převaděčství se pro mnoho obchodníků s lidským neštěstím stalo dobrým byznysem. V Senátu budu chtít zpřísnit právě tresty za převaděčství. Také bychom měli vést informační kampaň v zemích, ze kterých imigranti přicházejí. Pokud budou mít tyto informace, velká část z nich se na cestu do Evropy vůbec nevydá. Pokud se ukáže, že běženec má právo na azyl v České republice, musí se integrovat do naší společnosti: naučit se jazyk, historii, získat kvalifikaci. Není možné, aby tito lidé zůstávali závislí na sociálních dávkách a stavěli se vůči nám nepřátelsky,“ uvedl kandidát na senátora za ODS Jiří Ventruba.