24. srpna 2018

Snídaně s novináři

Kampaň k volbám do Zastupitelstva města Ostravy zahájila také Občanská demokratická strana. Dnes ji na setkání s novináři představil lídr kandidátky Zdeněk Nytra. „Chtěli jsme spojit hlasy pravicových voličů a po dobrých zkušenostech z minulých senátních a parlamentních voleb jsme spojili síly s TOP 09 a Soukromníky, kteří naši kandidátku podporují a také na ni kandidují“, vysvětluje Nytra.

Úvodní část kampaně odstartovala v srpnu a nese se v duchu sloganu: Ostrava na 1. místě. „Chceme tím vyjádřit, že pro naše kandidáty je to náš domov, který v posledních letech trochu poklimbává, ale ve kterém stojí za to žít. Tak to všichni cítíme,“ uvádí Nytra.

V druhé části kampaně chceme zdůraznit čtyři hlavní programová témata. Prvním z nich je úbytek aktivních a mladých obyvatel města, kteří se rozhodli žít jinde. „Odhadujeme, že v uplynulých letech odešlo z města cca 35.000 převážně mladých lidí. Tento trend chceme jednoznačně otočit“ dodává dvojka kandidátky Martin Štěpánek. „Zaměříme se především na tvorbu dobře placených pracovních míst, kvalitní bydlení a atraktivní životní prostor.“

Na nevyřešené dopravní problémy, především s parkováním upozorňuje trojka kandidátky Vladimír Cigánek. „Denně spousta lidí stráví více než 15 minut hledáním parkovacího místa. Nezdá se to mnoho, ale za rok je to více než 100 hodin – 4 dny, které jsme mohli strávit produktivněji. Pojďme to zkrátit“, vyzývá současný náměstek primátora.

„Ostravica-Textilia je symbolem chátrajícího centra města, stejně jako ošklivé proluky“, upozorňuje čtyřka na kandidátce Miroslav Svozil. „Centra, ve kterém se za posledních 8 let mnoho nezměnilo. Pojďme to konečně vyřešit a změňme zásadním způsobem postoj města k solidním investorům“, apeluje mimo jiné lídr do Zastupitelstva Moravské Ostravy a Přívozu.

„Nekonečné nervy“, tak shrnuje situaci řidičů na hlavních tepnách města pětka kandidátky Michaela Roubíčková. „Pojďme už konečně dořešit Rudnou, Místeckou či chybějící Severní spoj,“ vyzývá sympatická dáma.

ODS si ve volbách vylosovala číslo 14. „Krásně to vystihuje symboliku našeho programu, Ostravu na 1. místě + 4 hlavní priority“ usmívá se na závěr lídr kandidátky Zdeněk Nytra.

Více informací naleznete na volebním webu www.ostravana1miste.cz.