26. března 2018

Ples a Charita. Jak to dopadlo?


Sobota 17. března, Dolní Počernice, sál hotelu Svornost. Co se tam událo? VIII. Občanský ples a tradiční charitativní dražba. Ano přátelé, již poosmé jsme dražili zajímavé předměty ve prospěch charitativní organizace. Výtěžek jsme v minulosti věnovali Centru Paprsek, Farní Charitě a Kontu Bariéry. Letos jsme se rozhodli pomoci dvěma dívkám, dvouleté Terezce a jedenáctileté Štěpánce, jejichž rodiče prostřednictvím Konta Bariéry prosí o pomoc pro své děti, které se perou se svým osudem.
Do dražby jsme získali samé unikáty. Startovní číslo stříbrného medailisty v biatlonu Michala Krčmáře z OH 2018 v jihokorejském Pchjongčchangudlouho svého majitele nehledalo dlouho. Velkého sportovního ducha prokázali dražitelé v boji o fotbalový míč pražské Sparty podepsaný opravdovými sparťany. O reprezentační dres pětinásobných šampiónek Fedcupu podepsaný Petrou Kvitovou, Bárou Strýcovou, Karolínou Plíškovou, Lucií Šafářovou a trenérem Petrem Pálou byl zájem nevídaný.
Doslova zlatým hřebem dražby byl kalendář Divadla Járy Cimrmana podepsaný herci a dvě vstupenky na představení.
Výnos z dražby byl neuvěřitelný! Skoro 51 tisíc Kč. Všem návštěvníkům plesu patří naše velké poděkování.
Zkrátka nepřišla ani Farní charita v Praze 14, jejíž ředitelka paní Chvátalová převzala poukázky na potraviny od firmy Ahold. Společnost Rossman věnovala Dětskému domovu v Dolních Počernicích drogistické zboží do startovacích bytů, které si odvezl pan ředitel Lněnička.
A odpověď na otázku zda pravicová politika a charita jdou dohromady? Vidíte sami.
Jde a má smysl.

MUDr. Kateřina Pavlíčková

předsedkyně místního sdružení Praha 14 - Lehovec - Černý Most
neuvolněná zastupitelka MČ Praha 14