13. dubna 2015

Nedopustíme zdanění wi- fi. Jde o další útok na občany

Přestože ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek v lednu sliboval, že nedopustí zdanění wi-fi, zadal jeho úřad studii, která by podle dnešních informací Lidových novin měla takový krok obhájit. Stát za tuto studii prý zaplatí čtvrt miliónu korun.

 
Je-li to pravda, připomíná buď dění na Mládkově ministerstvu Kocourkov, nebo pan ministr vodí celou veřejnost za nos. Obojí je špatné.
 
Záměr zdanit wi-fi je od začátku vadný. Poškodil by mnoho lidí a mezi nimi tisíce drobných podnikatelů zejména na venkově, kde je wi-fi nejrozšířenějším druhem připojení. Odnesly by to tisíce domácností po celé republice. Ministerstvo by tím navzdory všem svým proklamacím zhoršilo podmínky volné soutěže a konkurence na trhu. Místo podpory rozvoje internetu a inovací by se vydalo přesně opačnou cestou.
 
Pokud není možné věřit ministrovi, měl by předseda vlády garantovat, co s připojením wi-fi vláda zamýšlí. Pan ministr by měl také veřejně vysvětlit, proč jeho úřad investoval čtvrt miliónu korun do studie, která je podle jeho vlastního lednového ujišťování zbytečná.
Mgr. Martin Kupka

místopředseda strany
uvolněný starosta obce
člen regionální rady
předseda oblastního sdružení