5. září 2014

ODS představila nový program: 14 tezí občanských demokratů

ODS dnes odpoledne na mimořádném 25. kongresu představila svůj nový program.

„Aktivní lidé nepotřebují, aby se o ně stát staral, postarají se o sebe sami. Potřebují naopak, aby je stát nechal co nejvíce na pokoji. To, co musíme především udělat, je nechat je v klidu žít. Je to pro všechny výhodné.

Oni budou zaměstnávat sebe a spoustu dalších lidí. Stát ušetří za kontroly, administrativu, byrokraty, úřady. Vše bude fungovat lépe a bude to stát míň. Zní to jako malý zázrak nebo utopie? Ne, je to jen použití zdravého rozumu,“ říká Petr Fiala, předseda Občanské demokratické strany.

„Chtěli jsme dokument, který bude výsledkem práce všech Občanských demokratů, ne jen několika analytiků nebo politiků. Přizvali jsme odborníky, názorově blízké think-tanky, poslance, senátory a prostřednictvím ankety také všechny členy ODS. Dohromady stovky lidí,“ vysvětluje Petr Fiala. „Doba tápání a nesrozumitelné politiky je pryč.

Odešla z ODS s těmi, kteří upřednostňovali vlastní prospěch před dobrou politikou. Navazujeme na to nejlepší, co ODS v naší zemi hlásala a dokázala. Víme znovu, co chceme, víme, jak toho dosáhnout, a nabízíme jasnou představu o tom, jakou chceme mít Českou republiku,“ zdůrazňuje Fiala.