24. září 2015

Má ještě vůbec smysl ty EUronesmysly komentovat?

V Evropské unii musí platit minimální standardy pro péči o běžence a pro průběh azylového řízení, prohlásila ve čtvrtek v projevu ve Spolkovém sněmu německá kancléřka Angela Merkelová.

Německý kancléř se opět pokouší nařizovat okolním zemím, co mají dělat. Tentokrát jak mají vlády zacházet s penězi svých daňových poplatníků.

A není třeba velké fantazie k tomu si představit, jak by to vypadalo v praxi. Běženci, kteří zde nikdy nepracovali, o nic se zde nezasloužili a z největší pravděpodobností nic takového ani dělat nebudou (zkušenosti z okolních zemí) budou mít větší příjmy než naši důchodci, kteří celý život dřeli. A protože těch běženců bude díky moudrým „EUroelitám“ povinně čím dál tím víc, bude životní úroveň našich občanů vytrvale klesat.

Jak může vůbec někdo soudný něco takového vypustit z úst? A jak si vůbec někdo může představovat, že by nás takové „elity“ měli vést? Kam si jistě každý doplní sám.... A není už nejvyšší čas říct už toho bylo dost? Jen se obávám že se současnou vládou se řešení nedobereme.

RNDr. Mg. Tomáš Vaněk, CSc.

krajský zastupitel Středočeského kraje