13. června 2022

Starostka Zajíčková povede do voleb koalici “Společně pro Prahu 5”

Starostka páté městské části Renáta Zajíčková (ODS) povede do komunálních voleb koalici “Společně pro Prahu 5”. Druhým lídrem kandidátky je současný radní pro finance Jan Kavalírek (TOP 09). Občanští demokraté a TOP 09 společně kandidují také na magistrát i v dalších městských částech.

Jako starostka jsem radnici zbavila korupce a otevřela lidem. Společně jsme nastartovali strategii rozvoje městské části, do jejíž přípravy jsem zapojila desítky lidí včetně politické opozice i veřejnosti. Po dvou letech mi důvěra Pražanů umožnila stát se poslankyní, což mi při každodenní práci otevírá mnohé dveře, mám nesrovnatelně více možností, jak svému městu pomáhat. Máme za sebou ohromný posun v boji s drogami v ulicích, developery tlačíme k enormním investicím do infrastruktury, striktně bráníme zeleň, rekordně investujeme do rekonstrukcí a výstavby škol. To přesně Pětce nabízím znovu,” komentuje Renáta Zajíčková (ODS) své rozhodnutí znovu kandidovat na starostku Prahy 5. 

„Naší společnou strategií je budování štíhlého a moderního úřadu. Úspory na provozních výdajích převádíme na strategické investice. Do školství, sociální oblasti, obnovy parků a veřejných prostranství, čistoty a bezpečnosti v ulicích investujeme stamiliony, prostor samozřejmě dostávají i menší komunitní projekty, na kterých se podílejí samotní občané. Pětku se nám jako partnerům daří úspěšně rozvíjet, proto jsme se rozhodli společně jít i do nadcházejících komunálních voleb,” komentuje Jan Kavalírek (TOP 09) vznik koalice Občanských demokratů a TOP 09 na Praze 5.

Sestavením koalice chtějí ODS a TOP 09 pokračovat v dosavadní spolupráci ve vedení Prahy 5 a spojit konzervativně liberální síly. „Koalice Společně pro Prahu 5 je jistou alternativou k aktivistickým a populistickým kandidátkám, jejichž nezkušenost a politikaření vede ke zmatkům, rozhazování veřejných peněz, nebo iracionálnímu blokování pro Pětku klíčových projektů třeba v oblasti dostupného bydlení či školství. Naproti tomu naše kandidátka prezentuje kompetentní a pracovité lidi se zkušenostmi s vedením města, kteří tyto projekty úspěšně realizují, ” doplňuje místostarosta Prahy 5 Lukáš Herold (ODS).  

Schopnost domluvit se a táhnout za jeden provaz při řešení rozvoje Prahy 5 a každodenních záležitostí místních obyvatel akcentuje i místostarosta Prahy 5 za TOP 09 Martin Damašek: Jsem přesvědčený, že se můžeme prezentovat kompetentním vedením městské části. Ve volbách chceme vyhrát a Prahu 5 dál rozvíjet v moderní, bezpečnou a čistou metropoli. Jsme připraveni naše občany maximálně podpořit i v ekonomicky nepříznivé době.“