22. ledna 2013

Ministr Chalupa na jablonecké radnici

Primátor Petr Beitl přijal včera ve své pracovně ministra životního prostředí Tomáše Chalupu. Ministr navštívil Jablonecko na pozvání senátora Jaroslava Zemana a primátora Jablonce nad Nisou Petra Beitla.

Program pana ministra začal již ráno v Liberci u 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany, pak pokračoval v Albrechticích návštěvou společnosti Detoa. Hlavním bodem odpoledne bylo setkání se starosty mikroregionu Tanvaldsko a diskuse na téma cestovní ruch ve vztahu k životnímu prostředí v oblasti CHKO Jizerské hory. „Turistika je pro náš region velmi důležitá a setkání s ministrem Chalupou přineslo cenné poznatky a informace,“komentoval setkání primátor Petr Beitl. „Hovořili jsme o různých možných způsobech financování i o rozvoji a zkvalitňování turisitcké infrastruktury a z pohledu zásahů do přírody,“ prozradil Beitl.

V pracovně primátora proběhlo krátké přivítání v Jablonci nad Nisou. Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa se obdivoval kráse jablonecké radnice a zajímal se o problematiku vysídlení jabloneckých obyvatel po druhé světové válce. Podepsal se také pamětní knihy města.