Mgr. Jiří Kozák

člen regionální rady
náměstek ministra
zastupitel města
člen oblastní rady
člen místní rady

Životopis

Mgr. Jiří Kozák se narodil v srpnu 1976 v Plzni. Vystudoval politické vědy na FSV Univerzity Karlovy. Od roku 2000 dělal čtyři roky asistenta, pak osm let poradce předsedy Výboru pro evropské záležitosti Luďka Sefziga.

V roce 2004 se stal projektovým manažerem CEVRO a od roku 2006 vedl projektové oddělení nově založené vysoké školy CEVRO Institut. Od září 2009 do srpna 2019 byl ředitelem CEVRO. Od října 2011 učil 9 let na zmíněné vysoké škole.

Od roku 2007 byl dvanáct let členem řídicího výboru European Network of Political Foundations (ENoP), která sdružuje přes padesát vzdělávacích organizací z celé Evropy.

V srpnu 2019 se stal programovým manažerem Občanské demokratické strany a koordinoval práci programových týmů připravujících agendu ODS. Zároveň byl tajemníkem týmu pro zahraničí a obranu. Podílel se na přípravě kampaně pro volby do Poslanecké sněmovny 2021.

V prosinci 2021 byl jmenován 1. náměstkem ministra zahraničí ve vládě Petra Fialy.

Má za sebou organizaci nespočtu projektů politického vzdělávání a podpory demokracie. Přednášel v mnoha zemích světa na téma politického vzdělávání, budování politických stran a systémů.

S manželkou Ivetou má dvě děti, staršího syna Jiříka a mladší dceru Beatku. Žijí v Říčanech, kde je od října 2018 i zastupitelem města.