6. října 2015

Zvolili jsme lídra pro volby do Zastupitelstva Pardubického kraje v roce 2016

Jednoznačná podpora od delegátů regionálního sdružení znamená silný mandát pro nově zvoleného lídra, ale také velkou odpovědnost.

V pondělí 5. října 2015 se uskutečnil regionální sněm ODS Pardubického kraje, na kterém byl zvolen lídr krajské kandidátky pro krajské volby v roce 2016. Jednoznačnou nominaci a důvěru od delegátů získal bývalý starosta, dnes místostarosta města Litomyšl Michal Kortyš.

V pondělí odpoledne 5. října 2015 se v českotřebovské Restauraci Na Horách sešli delegáti regionálního sněmu ODS Pardubického kraje, kteří rozhodovali o volbě lídra krajské kandidátky pro volby do Zastupitelstva Pardubického kraje v roce 2016. Celkem se sešlo a hlasovalo 55 delegátů.

Lídrem kandidátky byl velkou většinou hlasů přítomných delegátů zvolen Michal Kortyš, místostarosta Litomyšle. „Jsem překvapen tak jednoznačnou podporou, která znamená silný mandát. Takový výsledek mě velmi potěšil, ale současně jde o velký závazek do budoucna. Zamýšlím se nejen nad sestavením kvalitní a silné kandidátky, nad volebním programem, ale i nad tím, jak značce ODS vrátit důvěru voličů. Vynasnažím se, abychom složili kandidátku z lidí, kterých si vážím a u kterých jsem přesvědčen o jejich osobnostních i profesních kvalitách. Smekám před všemi, kteří se v této nelehké době nebojí kandidovat pod vlajkou ODS,“ uvedl Michal Kortyš.