22. dubna 2016

ODS oslavila 25 let od svého založení. Spustila projekt Podporovatelé ODS a Tváře ODS

Čtvrtstoletí na české politické scéně si ODS připomněla řadou akcí. Například dnes se v Hlavní kanceláři ODS uskutečnil den otevřených dveří. Centrálu občanských demokratů si přišla prohlédnout řada zájemců z řad členů, ale i veřejnosti. Sídlem ODS návštěvníky prováděli členové předsednictva Petr Fiala, Martin Kupka, Alexandra Udženija, Miloš Vystrčil a Jan Zahradil.

 
V souvislosti s oslavami narozenin ODS byly dnes spuštěny dva projekty: Podporovatelé ODS je platforma určená pro lidi, kteří nechtějí přímo vstoupit do řad občanských demokratů, ale mají v úmyslu vyjádřit své sympatie k ODS. Registrovaní podporovatelé mají přístup k informacím z ODS, diskutují s politiky a podle svých možností se mohou účastnit vnitrostranického dění.
 
Jak řekl Petr Fiala: „Sám jsem byl před několika lety nespokojený s tím, jak vypadá politika v naší zemi, kam se vyvíjí společnost a chtěl jsem s tím něco udělat. Ne každý chce vstoupit do politické strany, ale každý by měl přemýšlet nad tím, jak může sám přispět k tomu, abychom žili v demokratické a svobodné zemi. I proto jsme spustili projekt Podporovatelé ODS, abychom se mohli společně starat o lepší budoucnost.“
 
Současně dnes odstartoval projekt Tváře ODS. Občanští demokraté mají jako tradiční strana silnou členskou základnu. Někteří členové jsou ochotni se podělit o svůj životní příběh. Projekt je tak příležitostí lépe sdělit, jaká ODS je. „Tváře ODS jsou poctou všem členům ODS, kteří měli odvahu a zůstali s ODS v nejtěžších dobách. Tímto jim chci poděkovat a zároveň motivovat ty, kteří nad vstupem do ODS, případně její podporou, váhají. ODS není úzká skupina lidí, které jsou lidé zvyklí vídat v televizi, ale stovky a tisíce občanů, kterým není lhostejné, co se kolem nich děje,“ dodává Petr Fiala.