3. června 2017

AVON PROTI RAKOVINĚ PRSU

Tuto sobotu se uskutečnil pod záštitou starosty Rudolfa Salvetra na Klatovském náměstí již 6. ročník Avon pochodu proti rakovině prsu. Účastníci se zakoupením triček a dalších předmětů, se symbolem růžové stužky, podíleli na dobré věci. Získané finanční prostředky poputují na projekty spojené s prevencí a bojem proti této zákeřné nemoci.
Akci přišla podpořit Ilona Mauritzová, lídr kandidátky do Poslanecké sněmovny  PČR: ,,Na Avon pochodu v Klatovech se sešlo téměř 300 lidí a měl super atmosféru. Přálo nám i počasí a závěrečné vypuštění růžových balónků bylo až dojemné. Už teď se těšíme na příští rok." Podpořit akci přijela rovněž i radní Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství Radka Trylčová: ,,Pochod Avon na podporu prevence vyšetření prsou vnímám nejen jako velmi důležitou motivační akci, aby si zejména ženy nechaly vyšetřovat prsa, ale rovněž i jako podporu pacientek, které rakovina prsu zastihla. Pro každého nemocného je pak důležité si uvědomit, že na svou nemoc není sám. A to přesně vyjádřil již 6. ročník sobotního Pochodu Avon. Děkuji všem organizátorům, obětavým lidem, kteří pochod připravili a bylo mi ctít vypustit balónek naděje s dalšími účastnicemai pochodu." 
Celá akce přinesla spojení příjemného s užitečným. Účastníci strávili pohodové odpoledne s báječnými lidmi a se spoustou zábavných aktivit. Významný přínosem bylo upozornění na problematiku onemocnění rakoviny prsu.