6. května 2015

KDU-ČSL nepochopitelně obrátila

Jsme zklamáni ze změny postoje KDU-ČSL v otázce registračních pokladen. Rozhodnutí lidovců podpořit ve vládě zavedení registračních pokladen poškodí zejména malé a drobné podnikatele a živnostníky.

Na prosperitě malých a drobných podnikatelů přitom stojí i stabilita a rozvoj řady venkovských oblastí, což bývalo v minulosti i prioritou KDU-ČSL. Lidovci tak změnou svého postoje vrazili dýku do zad právě i venkovu a jeho obyvatelům, které doposud rétoricky hájili.

Změna postoje KDU-ČSL je těžko pochopitelná. Ještě před pár dny lidovci upozorňovali na problematické aspekty zavedení elektronické evidence tržeb. Ty ze dne na den nezmizely, přesto lidovci změnili názor. Žádná nová relevantní analýza, žádná nová čísla, žádné další argumenty, které by vyvrátily obavy z tohoto nákladného, zbytečného a podnikatelské prostředí ohrožujícího systému, nejsou k dispozici. Bude zajímavé slyšet, jaké argumenty lidovce ke změně názoru vedly či zda šlo o obyčejný politický obchod. Pak se ptáme, za co svůj názor na tak důležitou věc lidovci vyměnili. Jejich dosavadní voliče na venkově, včetně živnostníků, to jistě bude zajímat rovněž.
 
Ing. Jan Skopeček

ekonomický expert ODS
předseda regionálního sdružení