11. dubna 2015

Konference ODS o české zahraniční politice: Nejasnou zahraniční politiku si Česko už nemůže dovolit, řekl Petr Fiala

Stát velikosti České republiky si podle předsedy ODS Petra Fialy nemůže v současném nebezpečném světě dovolit nejasnou zahraniční politiku. Česko ohrožují nová nebezpečí, jako je třeba konflikt na východě Ukrajiny nebo radikální islám, tvrdí předseda ODS Petr Fiala.

Za této situace musí být zahraniční politika kompetentní a opírat se o euroatlantické spojenectví, které nesmí být zpochybňováno, a to bohužel současná česká zahraniční politika není, řekl Petr Fiala ČTK po ideové konferenci ODS v Praze. Zúčastnilo se jí zhruba 150 lidí.
 
 „V zatím nejhezčí den letošního roku se asi 150 členů ODS dobrovolně zavřelo do místnosti a diskutovalo o zahraniční a obranné politice. Má to logiku;-). Na rozdíl od dnešní soboty u nás v mezinárodních vztazích slunce nesvítí, je tam hodně zataženo a my jsme ohroženi. Realistickou, účinnou a národní zájmy hájící zahraniční politiku nabízí pouze ODS. V zájmu ČR bychom měli mít možnost ji brzy realizovat v (vládní) praxi,“ řekl po konferenci předseda ODS Petr Fiala.