17. září 2014

ODS odmítá zatížit pracující důchodce další daní, jak navrhuje vláda

Občanská demokratická strana odmítá zatížit pracující důchodce další daní, jak v aktuálním balíku daňových změn navrhuje levicová vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Podle představ vlády by totiž rentiéři, kteří si k důchodu vydělávají, měli platit srážkovou daň ze státem vypláceného důchodu. ODS naopak navrhuje navrátit pracujícím důchodům základní slevu na dani.

 
„Nesouhlasíme s principem postihu důchodců jenom za to, že jsou schopní si ke své vlastní státní rentě přivydělat. Svou prací, svými zkušenostmi, svou aktivitou pomáhají nejen sobě, ale i společnosti. A také proto mají mít pracující senioři stejné podmínky jako ostatní,“ říká předseda Občanské demokratické strany Petr Fiala.
 
V rámci daňových změn, které ve středu projednává Poslanecká sněmovna, budou občanští demokraté podle svého předsedy Petra Fialy hlasovat také pro navýšení slevy na dani na druhé a další děti. „ODS vždy hájila prorodinnou politiku a toto je dobré opatření, které rodinám s dětmi pomůže,“ konstatuje Petr Fiala.