2. září 2014

Deset otázek pro kandidáta ODS do Senátu na Znojemsku

 
1) Co právě děláte? Na čem právě pracujete?
 
Intenzivně se věnuji předvolební kampani do Senátu. Na konci srpna jsem doběhl svůj velký Běh pro Znojemsko. Byla to součást kampaně a celá trasa měla 210 kilometrů. To je symbolická vzdálenost ze Znojma do Prahy. Jinak se samozřejmě věnuji nadále svým pacientkám v ordinaci, pečuji o zahrádku, zvířata a včely. O prázdninách jsem navíc pořádal několik přednášek o zdraví a zdravém životním stylu. I v tomto bych rád v budoucnu pokračoval. Debaty s lidmi mě opravdu nabíjí a obohacují.
 
 
2) Oblíbená politická postava a proč?
 
Margaret Thatcherová. Pravicová politička, která vždy pevně obhajovala pravicovou politiku a stála si za svými postoji. Neměla to vůbec lehké, ale ze své cesty neustoupila. V dnešní době by nám měla být vzorem.
 
 
3) Kdy skončí ekonomická krize?
 
Nejsem ekonom, ale poslední ekonomické zprávy ukazují, že hospodářský růst nastartoval a ekonomice se daří jak v Evropě, tak u nás. Nyní je důležité, aby o tom byli přesvědčeni i občané. Je nutné, aby období “blbé nálady skončilo” a lidé uvěřili, že přichází změna a bude dobře. Prospěje to jak ekonomice, tak mezilidským vztahům. Buďme optimisté.
 
 
4) Rozpadne se Evropská unie?
 
To neví nikdo. Ani politici, ekonomové, teoretici či filozofové. Otázka by měla spíše znít, jestli by rozpad EU něčemu prospěl. Já si myslím, že EU by měla projít zásadními reformami. V tomto naprosto podepisuji postoje ODS. Také si myslím, že EU chybí vize a jasný směr. Vládnou nám byrokrati odtržení od běžného života. Nedávné evropské volby naznačily, jak občané některých států vnímají EU, a my bychom to neměli ignorovat.
 
 
5) Kým byste chtěl v historii být a proč?
 
Nad tím jsem nikdy nepřemýšlel. Nežiji moc minulostí. Spíše se dívám do budoucnosti.
 
 
6) Váš největší úspěch ve veřejném životě.
 
Porody několika stovek dětí v porodnici. Ale jinak svou úlohu v politice nechápu jako cestu za úspěchem. Do Senátu kandiduji hlavně proto, abych byl prospěšný druhým.
 
 
7) Jaký titulek byste si rád přečetl na první straně novin?
 
Hrdí Češi obsazují přední světové příčky na poli ekonomickém, ve zdravotnictví, kultuře i sportu.
 
 
8) Věříte v člověkem způsobené globální oteplení?
 
Věřím v rozum člověka, že kdyby si měl škodit, tak tomu zabrání.
 
 
9) Co právě čtete?
 
Karel Kramář – První československý premiér od Martiny Lustigové.
 
 
10) V co věříte?
 
V dobro.
 
 
MUDr. Karel Podzimek se narodil v roce 1957. Od dětství chtěl být po vzoru svého otce lékařem. Vystudoval medicínu na Univerzitě J. E. Purkyně v Brně a působí jako gynekolog a porodník. Je vášnivým sportovcem a včelařem. V současné době kandiduje za ODS na Znojemsku do Senátu.
 
MUDr. Karel Podzimek

kandidát ODS do Senátu
člen oblastní kontrolní a revizní komise