23. dubna 2014

Obvinění představitelé Ústí nad Labem by s odstoupením neměli váhat

(Ústecký kraj) Primátor statutárního města Ústí nad Labem a spolu s ním i člen Rady města Ústí nad Labem a starosta městského obvodu Ústí nad Labem – Severní terasa v jedné osobě, oba ČSSD, jsou podezřelí z porušení povinnosti při správě cizího majetku a zneužití pravomoci úřední osoby. Vážnost podezření mi nepřísluší posuzovat, nicméně s ohledem na skutečnost, že oba pánové byli dnes Policií ČR z těchto skutků obviněni, se pravděpodobně jedná o podezření důvodná.

 
V hledáčku Policie je i poslankyně ČSSD za ústecký kraj a členka Rady města Ústí nad Labem, v jejímž případě PČR již údajně požádala předsedu Poslanecké sněmovny o vyslovení souhlasu k trestnímu stíhání.
 
Krom skutečnosti, že se jedná o primátora statutárního města, starostu městského obvodu a členku zákonodárného sboru, je na tomto případu pozoruhodné především to, že uvedených skutků se dotyční měli dopustit v souvislosti s realizací akce „Vítání občánků“. To je, myslím, v historii české komunální politiky premiéra. Chápu-li prozatím velmi strohé informace k této kauze správně, jsou tihle vysoce postavení ústečtí sociální demokraté podezřelí z toho, že z vítání občánků udělali něco úplně jiného, než oslavu nově narozených Ústečáků.
 
Byť se v tomto případě jedná o politické protivníky, ctím presumpci neviny a kriminalizace politiky mi rozhodně žádnou radost nedělá. S odstoupením z veřejných funkcí, a to minimálně do doby, než budou případně očištěni, by ale rozhodně váhat neměli!
Mgr. Bc. Radim Holeček

poslanec PČR
1. místopředseda regionálního sdružení
předseda oblastního sdružení

Štítky:
tisková zpráva